Saylor ontkent geruchten: ‘MicroStrategy heeft geen bitcoin verkocht’

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, ontkent dat zijn bedrijf bitcoin heeft verkocht. Op het internet gingen geruchten rond dat er een aantal bitcoin werden verplaatst die het business intelligence-bedrijf toebehoorden.

Saylor blijft hodlen

Volgens permabull Saylor is daar echter niets van waar. Een publiek en beursgenoteerd bedrijf moet alle transacties bij de Securities and Exchange Commission (SEC) registreren. Zowel aankopen, maar dus ook verkopen. Het feit dat MicroStrategy dit nog nooit heeft gedeeld, zegt volgens Saylor genoeg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het begon allemaal met een gerucht dat een adres - beginnend met "1P5ZED" - erg veel bitcoin verzamelde. Al snel werd de link met MicroStrategy gelegd, gezien er niet veel whales zijn met dermate veel bitcoin. Totdat dit adres ineens een UTXO verplaatste, waardoor het leek dat er coins werden verkocht.

Cryptotwitter ging met het verhaal aan de haal, en verspreidde binnen mum van tijd dit fake news. Let op: onderstaande tweet is dus door Saylor ontkend.

Het adres behoort naar verwachting toe aan een cryptobeurs, die bitcoin voor klanten beheert.

Kopen in plaats van verkopen

Saylor benadrukt nogmaals dat bedrijf zijn bitcoinbezit nooit zal verkopen.

De geschiedenis heeft aangetoond dat het bedrijf eerder op zoek gaat naar nieuwe manieren om juist méér bitcoin te kunnen kopen; zoals senior notes, de verkoop van eigen aandelen of het aangaan van leenconstructies met bitcoin als onderpand.

Momenteel heeft het bedrijf meer dan 125.000 bitcoin in bezit. Het is daarmee een van de rijkste whales in de markt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...