MicroStrategy sluit lening van $205 miljoen af om bitcoin van te kopen

MicroStrategy heeft weer een manier gevonden om extra bitcoin te kunnen kopen. Vandaag maakt het bedrijf van Michael Saylor bekend dat ze een lening van $205 miljoen hebben verkregen.

Extra krediet

MicroStrategy heeft ruim 125.000 bitcoin opgekocht in het afgelopen anderhalf jaar. Deels vanuit kasreserves en deels door de uitgifte van schuldpapier.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu haalt het business-intelligence bedrijf nog eens $205 miljoen op. Deze lening is verstrekt door Silvergate Bank. Het gaat om een lening aan dochteronderneming MacroStrategy, wat dus buiten de kaders van MicroStrategy om gebeurt.

Het is een lening met een aflossingsvrije termijn. Enerzijds klinkt het als een groot risico voor Silvergate, maar het is een lening met een bijzonder tintje.

Er is namelijk bitcoin ingelegd als onderpand. Deze bitcoin wordt aangehouden bij een custodial die zowel door Silvergate als door MacroStrategy is goedgekeurd.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst kan MacroStrategy het miljoenenbedrag op drie manieren inzetten:

  • om bitcoin mee te kopen
  • om fees, rente en kosten in verband met de leningtransactie te betalen
  • voor de algemene bedrijfsdoeleinden van MacroStrategy of MicroStrategy.

Bitcoin als onderpand

Voor Silvergate is het niet de eerste keer dat ze een lening uitdelen aan een bitcoinbedrijf. Bitcoin miner Marathon haalde ook al eens $100 miljoen aan krediet op bij de bank. Alan Lane, Chief Executive Officer van Silvergate, benadrukt dat ook:

"We zijn verheugd MicroStrategy toe te voegen aan onze groeiende lijst van SEN Leverage-leners. Hun innovatieve benadering van treasurybeheer is een uitzonderlijk voorbeeld van hoe instellingen hun bitcoin kunnen gebruiken om hun bedrijf te ondersteunen en te laten groeien."

SEN Leverage is een platform van Silvergate. Het staat voor Silvergate Exchange Network en het is in 2020 gelanceerd. Het idee achter het platform is dat het voor institutionele partijen een veilige toegang geeft tot kapitaal via leningen in Amerikaanse dollars die worden gedekt door bitcoin.

Eind 2021 was SEN Leverage gegroeid tot ongeveer $570,5 miljoen aan toezeggingen. Er is dus blijkbaar veel vraag naar kapitaal in de cryptomarkt.

MicroStrategy kondigde eerder al aan dat ze manieren wilden bedenken om hun 'bitcoin aan het werk te zetten' door het bijvoorbeeld uit te lenen. Nu hebben ze dus een andere manier gevonden, door het als onderpand te gebruiken voor een fiat-lening.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy