Dit bedrijf zet Bitcoin op de balans door samenwerking met NYDIG

Allied Payment Network gaat bitcoin op de balans zet. Het bedrijf dat de techniek levert voor digitale betalingen aan de financiële dienstverlening maakt het schaarse internetgeld onderdeel van hun corporate treasury-strategie.

Bitcoin op de balans

Het nieuws komt naar buiten door een samenwerking die Allied Payment Network is aangegaan met NYDIG. Dit is de New York Digital Investment Group van frontman Ross Stevens. NYDIG valt weer onder Stone Ridge en ze fungeren onder andere als custodial voor banken en bedrijven. Ook leveren ze full-stack software voor banken om bitcoin te integreren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Allied maakt dus bekend dat ze bitcoin op de balans gaat zetten. "We zullen bitcoin toewijzen aan de onze corporate treasury", zo is te lezen in het persbericht. Het is niet bekend gemaakt om welk bedrag het gaat, en of de bitcoin al daadwerkelijk is gekocht.

De betaalprovider zal bitcoin ook in zijn eigen platform opnemen, en daarmee bitcoin als betaalmiddel aanbieden aan andere financiële instellingen.

“Consumenten krijgen een soepele toegang tot het veilige en gereguleerde platform van NYDIG, door in te loggen op het betalingsplatform van de financiële instelling via online bankieren of een mobiele app."

Bitcoin als betaalmiddel

Allied en NYDIG gaan kijken op welke manier ze nog meer kunnen samenwerken. Naar verluidt werken ze aan aan extra features, zoals de mogelijkheid voor consumenten om digitale betalingen te doen die worden 'gefinancierd' door bitcoin.

Wat ze hiermee bedoelen is onduidelijk, maar het lijkt alsof ze het bitcoin protocol willen gebruiken om normale fiatbetalingen met te doen, vergelijkbaar met Strike van Jack Mallers. In het persbericht omschrijven ze het als volgt: "make digital payments funded by bitcoin"

NYDIG blijft maar doorbouwen. De afgelopen weken maakten ze verschillende samenwerkingen bekend. Zo kunnen 18 miljoen Amerikanen bitcoin kopen vanaf hun bankrekening door een samenwerking met Q2. Daarnaast hebben 650 banken toegang gekregen tot bitcoin door het bedrijf uit New York.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
betaalmiddelBitcoin nieuws