NYDIG brengt Bitcoin naar bankrekening van 18 miljoen Amerikanen

Miljoenen Amerikanen kunnen binnenkort rechtstreeks vanaf hun bankrekening bitcoin kopen en bewaren. Door een samenwerking tussen NYDIG en Q2 komt dit schaarse internetgeld binnen het bereik van 18,3 miljoen klanten van verschillende Amerikaanse banken.

Bitcoin voor banken

NYDIG staat voor New York Digital Investment Group, en ze zijn een samenwerking aangegaan met Q2. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van digitale diensten aan financiële instellingen. Door de samenwerking kunnen klanten van aangesloten banken bitcoin aanschaffen vanuit hun eigen bankomgeving.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het persbericht staan meer details over de samenwerking. Het gaat (initieel) om 18,3 miljoen mensen. Ze kunnen bitcoin kopen, verkopen en in beheer geven (via de custody-dienst van NYDIG).

Q2 is een relatief onbekende naam. Ze leveren hun diensten voor internetbankieren echter aan ongeveer 30% van de top 100 banken in de Verenigde Staten.

Indirect bereiken ze daarmee tien procent van alle Amerikanen met een bankrekening. Met NYDIG kunnen ze nu de wereld van bitcoin integreren in de bestaande infrastructuur.

Het is al langer bekend dat NYDIG zich richt op het Amerikaanse bankorgaan. Ross Stevens heeft in verschillende interviews al een inkijkje gegeven in hun plannen.

Zo willen ze ook dat men de creditcards-punten kan laten uitbetalen in bitcoin. Deze rewards zijn in Noord-Amerika heel groot. In Nederland spelen deze creditcardbetalingen en -vergoedingen geen significante rol.

Integratie via fintechbedrijf

Gisteren maakte NYDIG ook al een samenwerking bekend, met betaalbedrijf Fiserv. De First Foundation Bank uit Californië is naar verluidt de eerste partij die via NYDIG en Fiserv klanten in contact gaan brengen met Bitcoin handel en custody.

Beetje bij beetje krijgen ze bij steeds meer traditionele financiële instellingen een voet binnen de deur. Indirect bereiken ze hierdoor dus miljoenen mensen.

Eerder voegde NYDIG fintechbedrijf Fidelity National Information Services (FIS) al toe aan de lijst met partners, waardoor ze Amerikaanse kredietverstrekkers diensten omtrent cryptohandel kunnen aanbieden. Ook zijn ze in het tweede kwartaal een samenwerking aangegaan met Alkami (een dienstverlener voor digitaal bankieren).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!