“Dit bewegende gemiddelde is de sleutel voor de bitcoin koers”

De bitcoin koers waagt op het moment van schrijven opnieuw een poging om de zone van 30.000 dollar te verlaten. Als het lukt om de koers van 30.500 dollar te herpakken, waar bitcoin met de huidige koers van 30.380 dollar niet ver vandaan staat, dan kan de digitale munt twee vliegen in één klap slaan.

Tot nu toe lukt het de bulls in ieder geval redelijk om de koers van 30.000 dollar te bewaken.

Belangrijke steun

De afgelopen 24 uur had bitcoin het even moeilijk, nadat het de steun rond de 30.500 dollar verloor en heel even onder de koers van 30.000 dollar terechtkwam. Het dieptepunt werd uiteindelijk neergezet op de koers van 29.914 en nu beweegt de koers weer langzaam omhoog.

Op dit moment lijkt de grootste weerstand voor bitcoin te liggen in het 100-uur bewegende gemiddelde. Verder vormt er zich een belangrijke bearish-trendlijn rond de weerstand op 30.500 dollar op de uurgrafiek van bitcoin.

Als we boven die koers uitkomen, dan kan dat de bulls in theorie weer adem geven om een nieuwe sprong omhoog te fabriceren. Daarna ligt de eerste grote weerstand voor bitcoin op de koers van 30.850 dollar, welke dichtbij het 61,8 Fibonacci-niveau ligt.

Belangrijke steun- en weerstandslijnen voor bitcoin. Bron: newsbtc

Daarna komen we pas weer rond de koers van 32.000 dollar een weerstand tegen. Als het de bulls lukt om die ook te veroveren, dan kan het echt leuk worden voor bitcoin.

Uitkijken voor correcties?

Het is echter niet alleen maar feest en omhoogkijken voor de bitcoin bulls. Als het bitcoin niet lukt om de weerstand op 30.500 dollar te doorbreken, dan is het mogelijk dat de koers weer een bezoekje moet brengen aan lagere prijzen.

Uiteindelijk is de bitcoin koers vooral gestegen door het nieuws rondom de ETF-aanvraag van BlackRock.

Zodra het enthousiasme rondom die ETF-aanvraag gaat liggen is het mogelijk dat de bulls ook weer wat momentum verliezen.

Als we naar beneden kijken, dan is de support op 30.000 dollar belangrijk. Verliezen we die, dan, dan is het oppassen geblazen en vinden we mogelijk de eerste steun rond de koers van 29.550 dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....