Dit biotechbedrijf spaart in bitcoin

Een relatief klein bedrijf uit Texas gaat hun reserves omzetten in bitcoin (BTC). Spinesmith Holdings is een biotechbedrijf met een omzet van zo’n $15 miljoen per jaar. Zij stappen over naar bitcoin om te voorkomen dat banken bepalen wat ze met hun geld kunnen doen. Dat meldt bitcoinmagazine.com.

Directeur Kevin Dunworth heeft de standaard redenen. Het is volgens hem een manier om inflatie te omzeilen en het is een middel om te voorkomen dat een bank te ver gaat. Hij wil geen toestemming vragen aan een bank om te starten met een project met hun eigen geld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Spinesmith en Celling Biosciences doen aan biotechonderzoek en ontwikkelen medische apparaten. Naar verluidt is het bedrijf in zee gegaan met Unchained Capital om hun cutsody opties op te zetten.

Het bedrijf kijkt ook naar salarissen in bitcoin, daar moet echter nog wel de juiste structuur voor bedacht en gebouwd worden.

Het plan is helder: bitcoin sparen voor de toekomst, maar ook BTC accepteren als betaalmiddel. Dunworth verwacht op termijn dat klanten voor hun diensten willen betalen in sats.

Het is een relatief klein bedrijf, maar meer en meer bedrijven lijken de stap te zetten naar bitcoin. Het is met kleine aantallen en het is zeker niet massaal, maar het gebeurt wel.

Bitcoin op de balans

Er zijn inmiddels veel voorbeelden van bedrijven die (deels) in bitcoin sparen. Naast de partijen uit de industrie (zoals miners of beurzen) komen daar ook steeds meer andere spelers bij. Het beste voorbeeld daarvan is en blijft het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy. MicroStrategy hanteert intern een bitcoin standaard.

Directeur Michael Saylor raakte geobsedeerd door bitcoin en dat hebben we kunnen merken. Zijn bedrijf begon in 2020 met het kopen van bitcoin en heeft nu al meer dan 100.000 BTC in kas. En als het aan Saylor en consorten ligt komt daar nog veel meer bij.

MicroStrategy zette een groot deel van hun kasreserves om in bitcoin. Daarnaast organiseerde ze ook verschillende investeringsrondes, ook met dat geld werd direct bitcoin gekocht.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...