Bitcoin ETF is een kwestie van tijd, zegt directeur van fonds met 654,600 BTC

In de Verenigde Staten wacht men met smart op een bitcoin exchange-traded fund (ETF). Dit soort fondsen proberen als indextracker de prijs van een onderliggende asset te volgen.

Het Grayscale Bitcoin Trust is het grootste bitcoin fonds ter wereld en wil uiteindelijk ook een ETF worden. Volgens directeur Michael Sonnenshein zet zijn bedrijf zich voor ‘de volle 100% in’ om dat voor elkaar te krijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sonneshein noemt het een kwestie van tijd, we zijn volgens hem niet ver verwijderd van voldoende volwassenheid van BTC. Tot nu toe houden de poortwachters in Amerika de deur dicht. De Securities Exchanges Commission (SEC) stelt tot nu toe alle beslissingen rondom dit soort fondsen.

Amerika

In Amerika wacht men dus nog altijd op de eerste goedkeuring voor een ETF. Exchange-traded funds zijn populaire beleggingsproducten, veel professionele handelaren zijn ermee bekend en ook particulieren kunnen er relatief makkelijk mee op de prijs van een asset (of meerdere assets) speculeren.

Op dit moment lopen er 13 aanvragen voor een ETF in de VS. Grayscale hoopt haar grote fonds ook om te bouwen. Het bedrijf was jaren lang koploper en een van de weinige toegangswegen voor grote Amerikaanse beleggers om mee te doen in de wereld van bitcoin.

Dat is inmiddels niet meer zo. In veel gevallen kun je (na wat discussies met je boekhouder en advocaten) bitcoin op de balans zetten. Maar je kunt ook indirect blootstelling kopen door te investeren in bedrijven uit de industrie bijvoorbeeld.

Volgens Sonnenshein is het een kwestie van tijd tot er een bitcoin ETF vanuit Amerika komt. Bitcoin en de markt eromheen wordt steeds meer volwassen, met steeds meer spelers en steeds meer duidelijkheid omtrent wettelijke kaders.

Canada

In buurland Canada kunnen sommige Amerikanen wel al aan de slag met verschillende bitcoin ETF’s. De toezichthouders aldaar zijn bitcoin een stuk gunstiger gezind. De interesse neemt ook hier overigens iets af door de dalende (of stabiele..) prijs.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...