Dit bitcoin bedrijf wil $200 miljoen ophalen en naar de Nasdaq

Bitcoin mining bedrijf Iris Energy uit Australië heeft een aanvraag ingediend bij de autoriteiten in de VS voor een beursnotering aan de Nasdaq.

Als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de aanvraag voor de directe notering goedkeurt, dan vindt de beursgang nog dit jaar plaats.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opnieuw beursgang van bitcoin miner

In eerste instantie was het plan om via een overnamebedrijf, ook wel Special purpose acquistion company (SPAC) genoemd, een beursgang te bewerkstelligen.

Een SPAC is een lege vennootschap met het doel om een particulier bedrijf te kopen en deze vervolgens naar de beurs te brengen zonder het traditionele proces via banken te doorlopen.

Met een directe notering, waar men nu voor kiest, worden de bestaande aandelen op de beurs aangeboden. Pre-beurs wil de onderneming nu een private investeringsronde opzetten met als doel $200 miljoen op te halen.

Capaciteit

Naar eigen zeggen heeft Iris Energy een totale rekenkracht van 9 megawatt (MW) operationeel in de regio British Columbia in Canada. Uiteindelijk moet er 30 MW aan rekenkracht online komen.

In mei wist Iris al $50 miljoen op te halen in een andere financieringsronde voor de aankoop van nieuwe machines.

De beursgang past in een bredere trend van bitcoin bedrijven die openbaar gaan.

The Block heeft een overzichtje gemaakt van enkele bitcoin bedrijven die die ambitie hebben uitgesproken:

  • Bitcoin mining bedrijf Greenidge wil gaan fuseren met het beursgenoteerde softwareboer Support.com. Greenidge is goed voor 125 MW aan rekenkracht op het bitcoin netwerk volgens de laatste prognoses.
  • Core Scientific uit Texas, een exploitant van mining hosting diensten, wordt binnenkort opgeslokt door het vehikel Power & Digital Infrastructure Acquisition Corp, al genoteerd aan de Nasdaq.
  • Stronghold Digital Mining uit Pennsylvania heeft vorige maand een IPO aangevraagd om $100 miljoen aan kapitaal uit de markt te verwerven om nieuwe mining spullen te kopen. Het bedrijf heeft onlangs een tweede elektriciteitscentrale aangekocht om zijn capaciteit te verdubbelen tot 165 MW.

Kortom, genoeg gaande op het mining vlak, ook omdat mining tegen de huidige marktprijs een lucratieve aangelegenheid is, mits je een aantrekkelijk, lange termijn stroomcontract weet uit te onderhandelen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...