Amerikaanse Bitcoin miner Genesis haalt $125 miljoen op

Genesis Digital Assets gaat flink uitbreiden. Met een aandelenfinanciering van $125 miljoen gaat het Bitcoin mining bedrijf opschalen.

Bitcoin miner

De financieringsronde is afkomstig van Kingsway Capital, een Brits private-equity fonds met meer dan $2 miljard aan beheerd vermogen (AUM). In een persbericht reageert Manuel Stotz, CEO van Kingsway Capital op de financiering:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Bitcoin wordt de belangrijkste technologie voor financiële inclusie (…) in de hele wereld. Mining maakt dit mogelijk. (…) GDA heeft enorm veel ervaring in de bitcoin mining industrie.”

Het blijft niet slechts bij de investering van $125 miljoen, maar Stotz zal ook toegetreden tot de raad van bestuur van GDA. Abdumalik Mirakhmedov, medeoprichter van Genesis Digital Assets, is blij met de uitbreiding die ze nu kunnen verwezenlijken:

“Onze missie is om de infrastructuur te bieden voor de revolutie van het open source monetaire systeem, en we zijn verheugd om Kingsway Capital en Manuel aan boord te hebben.”

Genesis Digital Assets de $125 miljoen gebruiken om nieuwe rigs aan te schaffen en nieuwe datacenters te bouwen in de Verenigde Staten.

Genesis is momenteel goed voor meer dan 150 megawatt, wat zich vertaalt in een totale rekenkracht van meer dan 2,6 exahash per seconde (EH/s). Dit is naar verluidt 2,6% van de wereldwijde rekenkracht van het hele Bitcoin netwerk. Genesis hoopt de komende 12 maanden hier nog eens 5,5 EH/s aan toe te voegen, en in 2023 de capaciteit van 1 gigawatt te hebben.

Duidelijke trend

De miljoeneninvestering is een bevestiging van een duidelijke trend. Enkele maanden land werd het mining-narratief vooral gevoed door FUD uit China. Intussen zijn alle miners uit het Aziatische land verdwenen, daalde de rekenkracht van Bitcoin met 50% en zijn de rigs onderweg naar andere oorden.

Intussen is dit negatieve narratief vervangen door Noord-Amerikaanse persberichten. Er zijn tal van Bitcoin miners die in de Verenigde Staten en Canada vestigen en uitbreiden. De totale rekenkracht neemt toe, de mining industrie lijkt groener te worden en er worden grote investeringen gedaan in de mining industrie. Hieronder een kort overzicht:

  1. Amerikaanse Bitcoin miner Greenidge koopt 8.300 nieuwe rigs bij
  2. Bitcoin miner uit Amerika breidt uit: 46% meer rekenkracht
  3. Bitcoin mining firma Argo leent $20 miljoen om nieuwe locatie in Texas te bouwen
  4. Bitcoin mining bedrijf haalt $105 miljoen op, focus op overbodige steenkool als energiebron

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining