Dit bitcoin (BTC) fonds blijft onverminderd populair onder fondsmanagers

De Grayscale Bitcoin Trust, die handelt onder de ticker GBTC, is populair onder managers van institutionele beleggingsfondsen. Zo blijkt uit een aantal nieuwe gegevens die door fondsen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn gedeponeerd.

Twitteraar MacroScope houdt dit soort bekendmakingen altijd scherp in de gaten. Hij of zij wist te melden dat er per 30 juni van dit jaar twee nieuwe fondsen in GBTC gestapt zijn en dat twee andere partijen hun voorraad hebben uitgebreid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geen monsterposities in GBTC

Het gaat voor de fondsen in kwestie niet om enorme posities, maar dat is in principe ook niet het belangrijkste. Steeds meer fondsmanagers zien in dat ze niet zonder bitcoin in hun portfolio kunnen en nemen in ieder geval een kleine positie in.

Zo begint het voor iedereen en sommige fondsmanagers zullen hierdoor de rabbithole induiken en mogelijk hun positie, zowel persoonlijk als professioneel, vergroten. We weten allemaal dat het best even kan duren voordat bitcoin “klikt” en je continu het gevoel hebt te weinig bitcoin te hebben.

Het in Aurora, Illinois gevestigde Clear Perspective Advisors heeft bij de SEC aangegeven per 30 juni 7.790 aandelen GBTC op de plan te hebben en het uit Ohio afkomstige Ancora Advisors heeft 13.495 aandelen opgekocht.

Voor fondsmanagers met enkele miljarden in beheer gaat het om kleine posities, maar het laat zien dat ze met bitcoin bezig zijn en dat het langzaam maar zeker een rol begint te spelen in de portfolio-strategie.

Steeds meer investeerders vinden hun weg naar bitcoin

Grote bedrijven en investeringsfondsen zijn op diverse manieren bezig om exposure op bitcoin te krijgen. Vrij recent heef tech-gigant Intel nog een positie in het beursgenoteerde beursplatform Coinbase onthuld. Wat ze direct exposure geeft op de ontwikkeling van de industrie.

Het is wellicht niet onze favoriete exchange, maar het laat zien dat ook de groten der aarde zich langzaam maar zeker comfortabel beginnen te voelen met bitcoin. Als de bullmarkt nog even aanhoudt, dan kan het qua institutionele beleggingen een interessant jaar worden voor bitcoin.

Na het rappe herstel van bitcoin in de afgelopen weken vanaf de bodem van ongeveer $28.500, lijkt het erop dat de volgende fase van deze bull cycle is begonnen. Een fase die wij zich uiteraard graag op deze manier verder zien ontwikkelen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....