Goedemorgen Bitcoin: gerealiseerde marktkapitalisatie bereikt hoogtepunt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nieuw record voor bitcoin: gerealiseerde marktkapitalisatie van $378 miljard

De all time high van $64.840 is nog ver weg, maar toch is er een nieuw record gevestigd: de gerealiseerde marktkapitalsatie bereikte $378 miljard

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een alternatieve manier om de waarde van de totale bitcoin in omloop te meten. Bij deze statistiek wordt gebruik gemaakt van de dagprijs op het moment dat de bitcoin voor het laatst werd verplaatst.

De huidige marktkapitalisatie staat op ruim $871 miljard op het moment van schrijven. Dat getal komt tot stand door de dagprijs van bitcoin te vermenigvuldigen met het aantal bitcoin in omloop. Sommige analisten vinden de 'realized market cap' of 'gerealiseerde' marktkapitalisatie een nuttigere statistiek dan de normale marktkapitalisatie.

Bitcoin adoptie het hoogst in Vietnam volgens enquête

Vietnam staat er goed op als het gaat om bitcoin adoptie. Dat blijkt uit een enquête van Finder.com. In 27 landen werden ruim 42.000 mensen ondervraagd over hun relatie met bitcoin en cryptocurrency.

Natuurlijk zijn er landen te vinden waar de infrastructuur beter is dan in Vietnam. Beter internet, meer bedrijven, meer diensten. Volgens ASEAN Post zijn Vietnam, Indonesië en de Filipijnen goed voor 10% van de totale wereldbevolking zonder bank.

Energiegebruik Bitcoin in beeld: hoe verhoudt mining zich tot andere industrieën?

De discussie over het elektriciteitsgebruik van Bitcoin is veel genuanceerder dan vaak uit de discussies blijkt. Er is veel te zeggen over het ge- of verbruik an sich, maar ook als je het vergelijkt met andere sectoren, zoals de bouw, transport en defensie.

Bitcoinmagazine.com zet in een uitgebreid artikel verschillende statistieken op een rij. Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...