Dit bitcoin signaal springt op groen en dat is bullish

Dit bitcoin signaal springt op groen en dat is bullish

Welkom bij een nieuwe aflevering van Bitcoin Data Update. Welke signalen zijn er on-chain?

We bespreken onder meer de indicator Net Realized Profit/Loss, die op dagbasis meet of alle verkochte bitcoin van die dag met winst of verlies zijn verkocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een bullmarkt wil je dat de indicator boven de zwarte lijn blijft, maar ook te hoge groene pieken geeft. Een hoge groene piek betekent dat entiteiten met veel virtuele winst deze gaan nemen. Een signaal dat hodlers verkopen, maar daar is momenteel nog steeds geen sprake van.

Dit bitcoin signaal springt op groen en dat is bullish
bron: Glassnode

'We zien dat de indicator Net Realized Profit/Loss een bounce geeft op de 1, wat een bullish signaal is. Geen reden tot paniek onder de $60.000, want momenteel verkopen lange termijn investeerders en miners vrijwel niet.

Turbulentie van uit de futuresmarkt is mogelijk, waar de open interest weer bijna op recordhoogte staat. Het is even afwachten hoe daar het kwartje valt de komende weken. Liquidaties kunnen voor paniekverkopen zorgen van met name korte termijn beleggers op de spotmarkt.'

Bekijk de Bitcoin Data Update hieronder. Dit is géén financieel advies.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties