Flinke Bitcoin transactie: whale verstuurt $875 miljoen voor 71 eurocent

Gisteren heeft een whale een flinke transactie gedaan. Hij (of zij) verstuurde maar liefst $875 miljoen via de Bitcoin blockchain.

Flinke transactie

Op Twitter zijn er tal van bots die continu vissen naar opmerkelijke transacties. Zo ook gisteren dus weer. Er werd een transactie gedaan van 15.075 BTC. Dit komt neer op $875 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijzonder genoeg stonden alle bitcoin onder één UTXO op één adres. En de betaling in de richting van de ontvanger is eveneens opmerkelijk: twee outputs van respectievelijk 0.00190046 BTC én het restbedrag van ruim 15 duizend BTC.

De transactiekosten waren laag: 1410 sats, wat neer komt op 71 eurocent. Dat is 0,0000000941177% van het totaalbedrag. Eigenlijk is dat ongekend goedkoop, helemaal als je het vergelijkt met de kosten van een soortgelijke betaling via betaalverwerkers.

Omdat Bitcoin pseudoniem is, is niet vast te stellen wie deze transactie heeft gedaan. Het kan een individuele whale zijn, een interne betaling van een beurs, een custodial die een betaling van een klant binnenkrijgt of wat dan ook.

Grotere transacties

Er gebeuren regelmatig van deze grote transacties. Eerder deze week was in on-chain analyse nog te zien dat een 'oude rot' bijna 6.665 BTC opkocht. Deze aankopen waren wel onderverdeeld in acht transacties over een periode van twee weken.

Ook was er vorige maand een opvallend transactie van een flinke whale. De entiteit verstuurde 10.000 BTC, die hij/zij had verworven in januari 2019. Hierop werd 435 miljoen dollar winst gemaakt. In relatieve termen was dit maar liefst 1234%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!