Dit bitcoinbedrijf gaat naar de New York Stock Exchange

Dit bitcoinbedrijf gaat naar de New York Stock Exchange

Bakkt gaat naar de beurs. Het aandeel in het bitcoin handelsplatform wordt vanaf maandag verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE). Bakkt is gefuseerd met VPC Impact Acquisition Holdings om een beursgang te versnellen

Deze notering komt niet uit de lucht vallen. Bakkt werd opgericht door Intercontinental Exchange (ICE). En laat de New York Stock Exchange nou net ook een een dochterbedrijf zijn van deze grote organisatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bakkt

Bakkt begon in 2018 als een custodian, een partij waar je bitcoin kunt opslaan. De dienst was gericht op grote investeerders. Inmiddels biedt het bedrijf bitcoin futures aan en kun je via het platform je bitcoin uitgeven.

Eerder deze maand kondigde Bakkt een samenwerking aan met Google Pay om direct vanuit je account te kunnen betalen. In ruil voor deze samenwerking gaat Bakkt aan de slag met diensten van Google Cloud.

Beursgang

De beursgang van een groot bitcoinbedrijf is tegenwoordig geen unicum meer in Amerika.

Recentelijk maakte Stronghold Digital Mining bijvoorbeeld bekend dat ook zij met hun aandelen naar de beurs gaan. Het meest prominente voorbeeld is Coinbase. Coinbase is de grootste cryptobeurs van de Verenigde Staten. Hun aandeel COIN werd op 4 april 2021 genoteerd aan de techbeurs NASDAQ.

Met een aandeel in dit soort bedrijven kun je je portfolio uitbouwen als je bijvoorbeeld niet alleen maar bitcoin wil hebben. Je investeer wel in een hele andere wereld, de wereld van aandelen zit anders in elkaar dan die van bitcoin zelf.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika Bakkt

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties