Alles wat je moet weten over Coinbase (COIN) aandelen

1089 totale weergaven

Het aandeel van Coinbase (COIN) staat op de techbeurs NASDAQ. Vandaag (4 april 2021) start de handel in het populaire aandeel. Coinbase is een van de grootste bitcoin handelsplatformen ter wereld.

Lees hier alles wat je moet weten over dit belangrijke moment. Voor de beursgang werden er verschillende waardes van het bedrijf genoemd. Van $19 miljard tot $230 miljard. COIN is het eerste aandeel in zijn soort. Het is nu aan de markt om te bepalen waar de koers naartoe gaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase

Coinbase werd in 2012 opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de machtigste en grootste spelers in de industrie.

De eerste drie maanden van 2021 waren indrukwekkend van Coinbase, de beurs haalde een omzet van $1,8 miljard. De nettowinst in deze periode was zo’n $800 miljoen.

De omzet in het eerste kwartaal van dit jaar is al meer dan de gehele omzet in 2020. Het bedrijf spint garen bij de groeiende interesse en speelt een rol in tal van grote transacties. Daarnaast is het de populairste handelsplaats in Amerika en biedt het naast BTC nog tal van andere opties aan.

Een aantal andere interessante cijfers:

  1. Handelsvolume in het eerste kwartaal van 2021: $335 miljard
  2. 56 miljoen geverifieerde klanten
  3. 6,1 miljoen maandelijks actieve handelaren
  4. $223 miljard aan assets in beheer in de eerste 3 maanden van 2021

Coinbase is níet alleen een bitcoin (BTC) bedrijf, de organisatie richt zich ook op tal van andere netwerken en coins. Dat blijkt ook uit een opmerkelijk feitje: Coinbase heeft veel minder bitcoin in de schatkist dan een relatief nieuwe speler als MicroStrategy.

Coinbase heeft zo’n 4.500 BTC in de eigen schatkist. MicroStrategy startte in 2020 met een ‘bitcoin standaard’ en het softwarebedrijf heeft inmiddels ruim 91.000 BTC in kas.

Hoeveel is Coinbase waard?

De waarde van Coinbase is een groot vraagstuk. Want wat zijn bovenstaande financiële prestaties eigenlijk waard? En hoe zit het met het toekomstbeeld van het bedrijf?

Die vragen zijn nu nog onmogelijk te beantwoorden. Feit is wel dat de interesse voor de industrie groter is dan ooit. Banken, grote beleggers en partijen als Tesla laten zien dat ze geloven in BTC. Dat kan zijn voor pure winst, maar ook de ideeën achter bitcoin worden voor steeds meer mensen interessant.

Het is de vraag hoe COIN hiervan kan profiteren. Het is een manier voor investeerders om mee te doen in deze industrie, zonder groots in te zetten op bitcoin (of andere projecten) zelf.

Niets is echter zo veranderlijk als de markt van bitcoin. Er is hevige concurrentie en bedrijven als Kraken willen ook naar de beurs. Het is aan Coinbase om aan kop te blijven. Hoe de gemiddelde belegger daarop gaat reageren gaan we daarna zien.

COIN

Coinbase heeft een opvallende ticker gekregen. COIN is een mooie aanduiding voor een bedrijf uit de bitcoin industrie en ligt voor de hand. Er was echter al een ander bedrijf op de Londense aandelenmarkt met dezelfde afkorting. Consilium registreerde de ticker al in 2015, maar op de een of andere manier kon dit toch doorgaan.

Mocht je interesse hebben in het kopen van het aandeel van Coinbase, vergeet dan niet goed te kijken wat je koopt. Er zijn ook verschillende tokens in omloop met deze afkorting, Let goed op en zorg dat je op het goede platform zit.

Waar kan ik COIN kopen?

Twee beurzen uit de industrie proberen ook wat te verdienen aan de beursgang van hun concurrent. Binance en FTX hebben beide een getokeniseerde versie van de aandelen om te speculeren op de prijs. Ook eToro en BUX bieden de aandelen aan in Nederland.

Let op: een aandeel is een heel ander financieel product dan bitcoin zelf. Je speculeert op de interesse in het aandeel en het toekomstige succes van in dit geval Coinbase. Heb je meer vertrouwen in decentraal geld dan in een specifiek bedrijf? Dan kun je ook ‘gewoon’ bitcoin kopen.

Lees meer over:
Coinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...