Dit bitcoinfonds is groter dan het grootste goudfonds ter wereld

Dit bitcoinfonds is groter dan het grootste goudfonds ter wereld

Het grote Grayscale, dat onder andere 646.000 bitcoin in beheer heeft, is inmiddels groter dan het grootste goudfonds ter wereld. Hetgeen een volgende stap lijkt te zijn in de demonetisatie van goud ten gunste van bitcoin.

Volgens de laatste gegevens van Grayscale heeft het nu voor meer dan 60 miljard dollar aan fondsen in beheer, wat 1,7 miljard dollar meer is dan het grooste goudfonds SPDR Gold Shares.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grayscale Bitcoin Trust blijft het vlaggenschip

Het vlaggenschip van Grayscale blijft de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) die op het moment van schrijven meer dan 646.000 bitcoin op de balans heeft staan voor investeerders. Dat op het moment van schrijven ongeveer 42 miljard dollar waard is.

Deze getallen brengen de discussie rondom de toekomst van goud als store of value natuurlijk alleen maar meer op gang. Steeds meer mensen lijken bitcoin te verkiezen boven het blinkende edelmetaal.

De verleiding om als voorstander van goud niet een klein beetje bitcoin te kopen wordt steeds groter en is bijna niet meer te weerstaan. Een kleine bitcoin allocatie kan voor sommige goudfondsen zelfs een manier worden om zichzelf te verzekeren tegen de demonetisatie van goud.

De zoektocht naar een spot bitcoin ETF

Ondertussen is Grayscale ook bezig om GBTC om te toveren tot een spot bitcoin ETF en mikt het daarvoor op de zomer van 2022. Volgens Grayscale CEO Michael Sonnenshein heeft de discussie rondom de goedkeuring van een spot bitcoin ETF inmiddels een politiek karakter gekregen.

Wat hij daarmee bedoelt is dat er binnen de Amerikaanse politiek ook steeds meer mensen zijn die pleiten voor de komst van een spot bitcoin ETF. Om investeerders de kans te geven om naast de bitcoin futures ETF ook te investeren in een spot bitcoin ETF, waar de koers meer gelijkloopt met de spotprijs van bitcoin zelf.

"Met name de doorrol-kosten en sommige andere facetten van futures producten maken het niet de meest optimale manier voor investeerders om exposure op bitcoin te krijgen," aldus Sonnenshein. Die het eens is met de politici die ervoor pleiten dat investeerders ook toegang moeten krijgen tot een spot bitcoin ETF.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties