Dit Chinese ICT-bedrijf heeft last van FOMO en koopt voor $155 miljoen aan Bitcoin miners

Het Chinese ICT-bedrijf Zhongjia Bochuang (ZJBC) heeft voor 155 miljoen dollar aan nieuwe Bitcoin (BTC) miners gekocht.

Chinese ICT-bedrijf koopt $155 miljoen aan miners

ZJBC uit Shenzhen heeft een bedrijfswaarde van 900 miljoen dollar en opgericht door de legendarische onderneemster Wu Ying. Ze zijn één van de pioniers die eind jaren negentig in China opkwam als telecombedrijf en zich nu richt op ICT en finance.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De komende 24 maanden kopen ze in totaal van 155 miljoen dollar aan nieuwe Whatsminer van MicroBT.

“In het eerste jaar gaat het om ruim 20.000 eenheden en de eerste batch van ~2.000 eenheden worden in mei 2021 geleverd.”

Wat bijzonder aan deze deal: ZJBC is voor 2,8% in handen van de Chinese overheid, dus indirect investeert de Chinese overheid in Bitcoin mining.

Meitu

Zondag werd al bekend dat het Chinese techbedrijf Meita $40 miljoen aan Bitcoin en ether heeft gekocht in plaats van cash aan te houden. Bovendien maakte oprichter Cai Wensheng van Meitu in 2018 bekend al ruim 10.000 BTC in bezit te hebben. Omdat hij Bitcoin ziet als de toekomst van het geldstelsel.

En The Block meldt dat ook de online loterijplatform 500.com sinds begin 2019 zijn investeringen in Bitcoin mining bedrijven heeft opgeschaald.

Kortom, net zoals in Amerika zijn er in China ook steeds meer beursgenoteerde bedrijven die kiezen voor cryptovaluta op de balans.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
minermining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.