Dit Duitse fonds mag 5% van portfolio in Bitcoin stoppen

Een groot Duits fonds mag 5% van hun portfolio in bitcoin (BTC) stoppen. Het gaat om het Neuberger Berman Commodity Strategy Fund van $164 miljoen. Het fonds mag hun aandacht verdelen over futures en andere fondsen. Het gaat dus níet direct de markt op voor BTC zelf, maar mag investeren in beleggingsproducten.

Eerder was Neuberger Berman bezig met blootstelling aan bitcoin en ether (ETH). Maar het fonds kiest voor een route van alleen bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een ander opmerkelijk feit: het fonds moet de Canadese markt op om een aandeel te kopen in bitcoin fondsen. Het land kent enkele bitcoin exchange traded funds (ETF’s). Andere investeringen zijn momenteel uitgesloten.

Dit is opnieuw een indicatie dat een fondsmanager als Neuberger Berman (met in totaal $400 miljard assets onder beheer) de markt van bitcoin goed in de gaten houdt én mag meedoen. Het gaat om relatief kleine bedragen, maar als het bevalt kunnen er grotere stappen worden genomen.

Bitcoin in Duitsland

Naast beurzen en brokers hebben Duitsers ook via verschillende fondsen toegang tot bitcoin. Zo’n 4.000 investeringsfondsen mogen BTC opnemen in hun portfolio vanaf 2 augustus van dit jaar. Er zit zo’n €1,2 biljoen aan vermogen in dit soort fondsen. 20% van dat vermogen mag richting bitcoin.

Nieuwe regelgeving zorgt ervoor dat investeringsfondsen (Spezialfonds) in Duitsland tot 20% van hun portfolio in ‘crypto-assets’ mogen hebben.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...