4.000 Duitse fondsen met €1,2 biljoen in beheer mogen Bitcoin kopen

Duitsland maakt de weg vrij voor bitcoin (BTC). Zo’n 4.000 investeringsfondsen mogen BTC opnemen in hun portfolio vanaf 2 augustus. Er zit zo’n €1,2 biljoen aan vermogen in dit soort fondsen. 20% van dat vermogen mag richting bitcoin, dat meldt Bloomberg.

Bitcoin en Duitsland

Nieuwe regelgeving zorgt ervoor dat investeringsfondsen (Spezialfonds) in Duitsland tot 20% van hun portfolio in ‘crypto-assets’ mogen hebben. De logische stap is een stap richting BTC voor dit soort fondsen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat hier slechts om de mogelijkheid voor beleggingsfondsen in het land om met bitcoin aan de slag te gaan, het is nog onduidelijk hoeveel en welke partijen interesse hebben. De eerste partijen melden wel dat ze interesse hebben, maar vanaf 2 augustus kunnen we zien of er daadwerkelijk geld richting bitcoin gaat.

”De toevoeging van crytpo assets is een belangrijke stap naar acceptatie. De wetgeving gaat hier de goede kant op”, vertelt de Duitse politicus Frank Schäffier tegenover Decrypt.

De regels gelden voor bestaande én nieuwe fondsen die in de categorie ‘Spezialfonds’ vallen. Denk daarbij aan financiële instituten, verzekeraars en pensioenfondsen. Kortom: een hoop geld dat mogelijk bitcoin in kan stromen.

Het gaat naar verluidt om zo’n 4.000 fondsen. Geïnteresseerden hoeven niet meer door allerlei hoepels te springen. Deze fondsen hebben nog helemaal níets in BTC kunnen steken, daar komt nu verandering in.

Kleine stappen

Dit is opnieuw een kleine stap naar acceptatie voor investeringen in bitcoin.

Lang niet alle fondsen zullen direct hun volledige 20% allocatiemogelijkheid benutten, maar er bestaat een kans dat een aantal fondsen bij de start direct gaan schuiven. Als dit een succes is, kan dat een domino-effect hebben. Maar dat is pure speculatie.

In 2020 werd het voor Duitse banken al mogelijk om bitcoin diensten aan te bieden. Het land lijkt langzaam maar zeker de juiste weg in te slaan als het gaat om positieve regelgeving.

Lees meer over:
Duitsland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...