3 miljoen Duitsers kunnen starten met Bitcoin spaarplan

21Shares heeft haar krachten gebundeld met Comdirect, een van de bekendste online brokers in Duitsland. Ze gaan hun Bitcoin ETP naar de spaarrekening van de Duitse markt brengen.

Bitcoin ETP in Duitsland

Een ETP staat voor exchange traded product. Het is een financieel product de prijsbewegingen van de cryptovaluta volgt, terwijl 21Shares alles omtrent regelgeving en custody voor hun rekening neemt. Dit maakt het dus heel makkelijk om Bitcoin te kopen en verkopen via de verschillende handelsplatformen en brokers. Een van hen is nu Comdirect.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De samenwerking betekent dat de bijna 3 miljoen klanten van Comdirect de fysiek gedekte ETP’s kunnen toevoegen aan hun spaarrekeningen. In het Duits zijn dit de zogenoemde ‘Spar Plans’. Het houdt dus in dat er voor de ETP échte bitcoin uit de markt worden opgekocht, om de dekking van het financieel product mee te verzekeren.

Volgens 21Shares is dit de eerste keer waarop beleggers blootstelling kunnen krijgen aan Bitcoin via hun spaarrekening.

Marco Infuso, directeur van 21Shares, vertelt dat de uitbreiding van hun product ervoor zorgt dat klanten van Comdirect zelfs Bitcoin kunnen opnemen in hun pensioenplan. Ook zal het nieuwe investeerders aantrekken, die Bitcoin voorheen te moeilijk vonden. Ze hoeven nu niet om te kijken naar het ’technische gedoe’ met wallets en private keys.

“Ons project heeft ertoe geleid dat mensen zelf staat zijn om hun investeringen te kiezen waarmee ze hun pensioen willen opbouwen. Dit is erg mooi voor alle beleggers die erover hebben nagedacht om bitcoin te kopen, maar niet de juiste tools ter beschikking hadden om ze mee te nemen in hun ‘spaarplan’.”

Uitgevers financiële producten

In 2019 werd 21Shares de eerste uitgever van een volledig gedekte Bitcoin ETP op Duitse beurzen.

Vorige maand maakte het bedrijf bekend samen te gaan werken met vermogensbeheerder Ark Invest van investeringslegende Cathie Wood. Ze willen samen een Bitcoin ETF op de markt brengen in de Verenigde Staten. Dit staat voor exchange traded fund, op veel vlakken vergelijkbaar met een ETP. Het is een ander soort fonds.

De Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft tot dusver telkens alle aanvragen voor een Bitcoin ETF uitgesteld of afgekeurd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDuitsland