Dit hedge fonds met $22 miljard wil naar de Bitcoin (BTC) markt

Hedgefonds Point72 van miljardair Steve Cohen wil een entree maken op de Bitcoin (BTC) markt, zo meldt The Block.

Miljardair wil "grote positie" op bitcoin markt

Point72 is opgericht door Steve Cohen, een bekende miljardair in Amerika. Volgens enkele bronnen rondom de firma worden ze actief op bitcoin - en cryptocurrencymarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoogstwaarschijnlijk gaat Point72 een tweeledige strategie toepassen: geld steken in startende bitcoin bedrijven via de investeringsarm Point72 Ventures én handelen in derivaten via het hedgefonds. Denk aan het open van long en short handelsposities op de futures - en optiemarkten.

Ze behoren tot de grote hedgefondsen die een oogje hebben op deze jonge markt van ca. 2.000 miljard dollar groot (ook de munten naast Bitcoin meegerekend).

De onderneming uit Stamford, Connecticut had in juli 2020 maar liefst 22 miljard dollar onder beheer per 1 april 2021.

Hedgefondsen actief in de markt

Ze zijn daarmee niet het enige hedgefonds dat actief is in de markt. Millennium, met 40 miljard dollar in beheer, heeft onder meer aandelen gekocht in het Grayscale Bitcoin Trust.

Ook Bridgewater, het fonds van de bekende investeerder Ray Dalio, is actief in de markt, hoewel niet bekend is met welke beleggingsproducten ze aan de gang zijn.

Point72 wist onlangs de weg naar de geldkraan goed te vinden. Ze haalde maar liefst 1,5 miljard dollar op in de markt, nadat het verlies had geleden met een aandeel in Melvin Capital.

Die gingen fors in de fout door het aandeel Gamestop te willen 'shorten', een slag die ze verloren van het veelbesproken WallStreetBets. Zowel Melvin Capital als Steve Cohen persoonlijk kregen toen op sociale media veel aanvallen te verduren vanwege hun strategie.

Reacties

Maar iedereen mag en kan in bitcoin beleggen en ermee speculeren, dus ook steeds meer grote investeringsfondsen uit de traditionele financiële wereld.

Reaguurders op Twitter zijn niet bijster onder de indruk van het 'breaking' nieuws.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...