Dit hedgefonds uit New York verwacht ‘enorme groei’ van bitcoin en crypto’s

Investeringsfonds SkyBridge zet volledig in op cryptocurrency’s zoals bitcoin. Volgens oprichter Anthony Scarramucci, in het verleden nog de communicatiechef van Donald Trump, staat de markt een ‘enorme groei’ te wachten.

Het hedgefonds werd in 2005 opgericht door de voormalige Amerikaanse politicus Anthony Scaramucci en dook eind 2020 voor het eerst in Bitcoin (BTC). Het totaal belegde vermogen is ongeveer $ 7,3 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een hedgefonds is een beleggingsfonds dat openstaat voor een klein groepje investeerders en die qua regulering meer vrij zijn om risicovollere investeringen te doen dan een ‘normaal’ beleggingsfonds.

SkyBridge beheert onder meer een bitcoinfonds met daarin 7 miljoen dollar en wil een ​​spot BTC exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd krijgen door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Het plan van Scaramucci is om een puur cryptofonds te zijn, zowel als investeerder als custodian van de sleutels. Hij zegt op zijn eigen event:

‘Tijdens de coronacrisis hebben we besloten dat we onze complete portefeuille moeten heroverwegen. In de post-pandemische wereld zijn er veel overheidstekorten en dat geeft onzekerheid over economische groei van effecten. Wij denken dat bitcoin en crypto’s veel van de nieuwe groei gaan vertegenwoordigen. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want de komende drie tot vijf jaar zullen er de nodige koersschommelingen zijn’.

Scaramucci heeft zich eerder laten ontvallen dat hij een prijs van $100.000 voor de komende 24 maanden voor zich ziet. Dat is natuurlijk niet zonder eigen belang, omdat zijn fonds ook geïnvesteerd heeft in de liquide asset bitcoin.

Ook gaan ze 7 miljoen dollar steken in een eigen bitcoinmining bedrijf, zo werd onlangs bekend.

Volgens hem is het een kwestie van tijd voordat de SEC een spot ETF gaat goedkeuren. Tegenover Bloomberg zegt Scaramucci:

‘De SEC vindt het risicovol dat de bitcoinhandel wereldwijd plaatsvindt en dat ze geen clearing van transacties hebben op één markt die men kan controleren. Ze maken zich dus zorgen over prijsmanipulatie. Wij vinden deze markt transparant via blockchaintechnologie en ik denk dat de toezichthouder zich na verloop van tijd meer op zijn gemak gaat voelen’.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...