SkyBridge Capital investeert $7 miljoen in bitcoin miner Genesis

SkyBridge Capital gaat miljoenen dollars in een bitcoin mining bedrijf investeren. Dat valt te lezen in een aanvraag die bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is ingediend.

Investering van hedgefonds

Het investeringsvehikel krijgt de naam SkyBridge BTC Mining L.P. Naar verluidt heeft het $7 miljoen aan beleggingen opgehaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De man achter SkyBridge is Anthony Scaramucci. Hij was assistent van voormalig president Donald Trump en droeg de titel Director of Communications. De laatste jaren heeft de topman zich ontpopt als echte bitcoiner.

SkyBridge heeft het fonds opgericht voor een select groepje partners. Hiermee gaan ze de miningmarkt op. Ze willen investeren in particuliere bitcoin miner Genesis Digital Assets.

Eerder deed het hedgefonds al mee aan de capital raise van Genesis van $431 miljoen. Het wordt dus de tweede keer dat SkyBridge geld in het miningbedrijf stopt.

Fondsen en miners

Ook heeft het bedrijf van Scaramucci al investeringen lopen in een aantal andere beursgenoteerde miners via zijn First Trust SkyBridge Crypto Industry and Digital Economy ETF. Ook met hun fonds genaamd SkyBridge Digital Innovation zijn ze al actief in de bitcoinmarkt.

Miningbedrijven die in deze twee fondsen terug te vinden zijn, zijn Core Scientific, Bitfarms, Marathon Digital, Iris Energy, Riot Blockchain, Hut 8 Mining, Cipher Mining, CleanSpark en TeraWulf. De nieuwe investering van $7 miljoen is echter puur gericht op Genesis.

In november maakte laatstgenoemdebekend dat ze in West-Texas een datacenter wilden openen die een capaciteit heeft van 300 megawatt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminer