Dit is het plan waarmee Do Kwon stablecoin UST terug naar $1.00 wil brengen

Do Kwon, CEO van Terraform Labs, blijft vechten voor het voortbestaan van stablecoin TerraUSD (UST). De waarde van de stablecoin zou $1.00 moeten zijn, maar staat op moment van schrijven op zo'n 55 dollarcent.

Herstelplan

Eerder vanmiddag deelde Do Kwon zijn 'reddingsplan' op Twitter. Terra, ook wel bekend als Luna, is met 90% gedaald ten opzichte van zijn recordprijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kwon heeft "een aantal herstelmaatregelen" gepland om de miljarden die zijn weggevaagd te redden. In een notendop wil hij het "gedecentraliseerde" stablecoin-protocol UST een tijdelijke oplossing aandragen. Het idee is om makkelijker te kunnen sjoemelen met de tokens die in omloop zijn.

Het mechanisme (dat de naam 'algoritme' toegedicht krijgt) neemt als het ware een deel van de UST-supply op zich, passend op de onderpand die in kas wordt aangehouden. Echter was er zo'n grote spread ontstaan én was de prijs van Luna zo hard gedaald, dat het protocol moeite heeft om de boel stabiel te houden.

Het ging allemaal mis voor Terra toen een 'aanvaller' $300 miljoen aan UST uit de liquiditeitspool haalde via Curve Finance. We schreven hier drie dagen geleden al over.

Hij verkocht deze, wat een lichte 'unpeg' veroorzaakte. Daardoor moesten backers zoals Jump en LFG een deel van hun bitcoin dumpen, waar de aanvaller (met vermoedelijk een shortpositie) op had gehoopt. Zo ontstond er paniek en een negatieve spiraal.

Waarom is dit relevant voor bitcoin? Nou.. Kwon had meer dan 80.000 BTC uit de markt gekocht.

Oplossing?

In de bovenstaande Tweet-thread suggereert Kwon dat zijn team de basispool gaat verhogen van 50 miljoen naar 100 miljoen special drawing rights (SDR). Daarnaast wordt de PoolRecoveryBlock verlaagd van 36 naar 18. Dit zal de 'minting capacity' verhogen van $293 miljoen tot ongeveer $1.200 miljoen.

Of anders gezegd: er kan vier keer zo veel UST 'geabsorbeerd' worden door het protocol, wat de prijs weer richting de $1.00 zou moeten kunnen trekken. Het protocol digitale dollars laten printen dus, of 'Kwontative easing' zoals het wordt genoemd.

Kwon gokt dat dit bedrag genoeg is om de on-chain spread, peg-pressure en de mate waarin UST 'geburned' wordt, te dekken - totdat de pariteit weer is behaald en de spread zal krimpen.

On-chain Wizard deelt op Twitter zijn theorie op wat er is gebeurd. Want waar verliezers zijn, zijn er ook winnaars.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsstablecoins

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...