Dit is het ‘worst case scenario’ voor bitcoin volgens Rekt Capital

668 totale weergaven

De populaire analist Rekt Capital schetst in een nieuwe video het slechtst mogelijke scenario voor de bitcoin koers. Volgens de analist is het in ieder geval belangrijk om de steun op 60.000 dollar te behouden. Lukt dat niet? Dan moeten we waarschijnlijk verder omlaag kijken.

Capitulatie voor bitcoin?

Als we onder de bitcoin koers van 60.000 dollar komen, dan voorziet Rekt Capital een nieuwe golf van capitulatie. In zijn grafiek lijkt hij zelfs te suggereren dat bitcoin richting een koers van 36.000 dollar kan zakken als we de steun op 60.000 dollar verliezen.

“Dit is waar veel mensen zullen capituleren en veel mensen maximaal pessimisme zullen ervaren, extreme angst”, aldus Rekt Capital. Hij waarschuwt echter dat hij op de lange termijn niet bearish is over bitcoin.

Hij noemt een mogelijke daling naar dat niveau zelfs een “gouden kans” voor lange-termijn investeerders. Volgens de analist is het namelijk een kwestie van tijd voordat bitcoin alsnog richting nieuwe all-time highs gaat.

Wanneer we die nieuwe koersrecords gaan zien? Dat hangt natuurlijk af van het scenario dat we straks krijgen. Gaan we eerst nog flink dalen of kan bitcoin vanaf hier al de weg omhoog vervolgen?

Op naar de $70.000 voor bitcoin

“Het voornaamste doel is om simpelweg de range low te herpakken als steun om een rally naar 70.000 dollar te bewerkstelligen. […] zodat de post-halving parabolische fase kan beginnen”, aldus Rekt Capital.

Op het moment van schrijven is er nog geen sprake van een parabolische fase voor bitcoin, maar klokt de koers wel binnen op 63.600 dollar voor een stijging van 2,56% over de afgelopen 24 uur.

Daarmee doet bitcoin het weer alleraardigst na de stevige daling die we vanaf eind september maakten van de koers van 66.000 dollar naar 60.000 dollar. Sinds dat moment wist bitcoin dus alweer een mooie 5 procent te stijgen en heeft er een redelijk herstel plaatsgevonden.

Nu moet blijken of dat herstel voldoende is om echt iets moois neer te zetten de komende weken. Kan “Uptober” dan eindelijk beginnen?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....