Dit is waarom april weleens een hele goed maand kan worden voor Bitcoin

De zwakte van de Amerikaanse dollar maakt dat de vooruitzichten voor bitcoin in april meer dan goed zijn. In maart zagen we een korte opleving van de dollar, maar inmiddels is die alweer voorbij en dat is positief voor onze favoriete digitale munt.

De dollarprijs van bitcoin is nog altijd de meest gebruikte manier om de munt te waarderen. Dus als de dollar dropt, dan belooft dat meestal veel goeds voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veel landen willen van hun dollarreserves af

Volgens Holger Zschaepitz, een marktanalist bij Welt, neemt de hoeveelheid dollars in de kasreserves van veel landen in rap tempo af. Rusland heeft bijvoorbeeld voor een de-dollarisatiestrategie gekozen en lijkt in te zetten op goud.

Aan het begin van de pandemie, in het eerste kwartaal van 2020, schoot de vraag naar dollars omhoog omdat het de wereldreservemunt is. De onzekerheid op de financiële markten was destijds op een hoogtepunt en omdat vrijwel iedereen schulden heeft in dollars was de vraag naar dollars groot.

Door verschillende factoren is de dollar echter langzaam van de troon aan het glijden. Met name de presidentiële verkiezingen in Amerika en de negatieve vooruitzichten wat betreft COVID-19 hebben een zwakke dollar als gevolg. Als de zwakte van de dollar aanhoudt in april, dan is er een grote kans dat de rally van bitcoin doorgaat.

April historisch gezien sterke maand voor bitcoin

De afgelopen tien jaar is april voor bitcoin een sterke maand geweest en in de afgelopen vijf jaar werd de maand steevast in het groen afgesloten. Danny Scott, de CEO van bitcoin exchange CoinCorner, verwacht dat de koers richting de $83.000 gaat in april.

Behalve de positieve macro-economische vooruitzichten voor onze favoriete digitale munt is er op fundamenteel vlak ook goed nieuws te melden. Miners zijn namelijk gestopt met het verkopen van bitcoin. Tot voor kort verkochten miners nog meer dan ze binnenhaalden, maar daar is sinds een paar dagen verandering in gekomen.

Miners laten op deze manier zien dat ze vertrouwen hebben in bitcoin en de verwachting hebben dat de bitcoin koers mooie dingen gaat laten zien de komende tijd. Hoe langer we rond dit niveau blijven hangen, hoe groter de kans dat we straks hard naar boven uitbreken. Maar als we één ding weten van bitcoin is dat het onmogelijk is om de koers op de korte termijn te voorspellen, dus pin ons er niet op vast.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....