Interesse in Bitcoin groeit explosief bij particulieren én instituten aan het begin van 2021

Bitcoin (BTC) beleeft een bewogen 2021 tot nu toe. Coindesk Research heeft zijn kwartaalanalyse uitgebracht, we bespreken in dit artikel de meest belangrijke highlights die iedere investeerder moet weten.

Vers van de pers vind je hier het volledige document met maar liefst 100+ slides over de ontwikkelingen in de crypto wereld van de afgelopen drie maanden. In deze periode hebben we de prijs van $30.000 zien verdubbelen naar $60.000 mede dankzij bedrijven die Microstrategy hebben gevolgd met het “Bitcoin-op-de-balans-beweging”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast stond het eerste kwartaal ook in het teken van gevestigde, traditionele financiële instituties die interesse hebben getoond in Bitcoin. Met Goldman Sachs, BlackRock en JPMorgan als voorbeelden. Uiteraard kunnen we de aankoop van Tesla in dit rijtje niet vergeten. Op 8 februari werd dit bekend gemaakt met wat verrassende volgers gevolg.

Interesse in Bitcoin groeit explosief bij particulieren én instituten aan het begin van 2021

Retail volgt de instituties

Naast de interesse van instituties heeft ook de opkomst van retail investeerders een grote impact gehad op de prijs van Bitcoin. Dit is te meten door de activiteit van exchanges die meer op de retail zijn gefocust in de gaten te houden. Het aantal Bitcoin adressen die <1 Bitcoin bezitten is in de afgelopen drie maanden explosief gestegen, hieruit kunnen we concluderen dat de interesse bij kleinere beleggers is gegroeid.

Het aantal nieuwe ‘non zero’ adressen is in het eerste kwartaal met maar liefst 12 procent gestegen. Dit laat de groei van het netwerk goed zien. Dit is in tegenstelling met adressen die meer dan 1.000 BTC bezitten.

Deze steeg aan het begin van het kwartaal om vervolgens een daling in te zetten. Een verklaring zou kunnen zijn dat deze adressen winst nemen of het aantal Bitcoins dat ze bezitten willen verspreiden over meerdere wallets.

Interesse in Bitcoin groeit explosief bij particulieren én instituten aan het begin van 2021

Ook is te zien dat de meeste nieuwe Bitcoin bezitters hodlers (Bitcoin term voor holders) zijn aangezien het aantal actieve adressen (adressen die of versturen of ontvangen op een bepaalde dag) niet heel hard steeg.

Al met al was het eerste kwartaal van 2021 een omslag punt voor Bitcoin en de crypto industrie. Steeds meer instituties en mensen krijgen interesse in Bitcoin, mede dankzij wat er macro-economisch allemaal speelt.

Op naar het tweede kwartaal!