Wie koopt er nog Bitcoin? 3,1 miljoen Bitcoin verkocht boven $40.000

Bitcoin (BTC) steeg in december 2020 tot boven $20.000, inmiddels schurken we op het moment van schrijven tegen de grens van $60.000 aan. Volgens data van Chainalysis werd er minstens 3,1 miljoen BTC verkocht boven een prijs van $40.000.

Bitcoin en een stijgende prijs

De prijs van bitcoin is de afgelopen maanden dus flink gestegen. Maar wat gebeurt er eigenlijk met die dure BTC?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hogere prijzen lijken veel investeerders weinig uit te maken. 3,1 miljoen bitcoin ging van de hand voor een prijs boven $40.000, de prijs in dollars staat nu nog een stuk hoger maar de BTC blijven voorlopig grotendeels stilstaan.

Zelfs boven de koers van $50.000 werd flink ingekocht: 1,6 miljoen BTC werd volgens Glassnode boven die prijs ingekocht. Een andere opmerkelijke statistiek: op 29 maart 2021 stond 8,4 miljoen bitcoin stil dat is gekocht voor $10.000 of minder.

In onderstaande grafiek heeft Philip Gradwell dit mooi in kaart gebracht.

Wie koopt er nog Bitcoin? 3,1 miljoen Bitcoin verkocht boven $40.000

Wat betekent dit?

Dit soort statistieken zijn niet bedoeld om keiharde conclusies uit te trekken. Het zijn interpretaties van data van het bitcoinnetwerk. Wat je wel kunt opmerken zijn trends.

Het is logisch dat mensen/partijen die bitcoin bij $40.000 of meer hebben gekocht een ander perspectief zien dan de vroege investeerders onder $10.000. Volgens Philip Gradwell laat de huidige vraag naar BTC zien dat de markt erg veranderd is.

De nieuwste kopers zijn gewend aan deze prijzen en zullen net als miljoenen andere bitcoiners aansluiten in de rij om nieuwe BTC te kopen wanneer daar geld voor is.

In onderstaande grafiek vind je de waarde van vastgehouden bitcoin (de prijs op het moment van verzenden). Zo kun je zien tegen welke prijs veel BTC voor het laatste hebben bewogen.

Wie koopt er nog Bitcoin? 3,1 miljoen Bitcoin verkocht boven $40.000
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...