Dit is waarom bitcoin handelaren voor het restant van 2021 een onvoorspelbare markt verwachten

Dit is waarom bitcoin handelaren voor het restant van 2021 een onvoorspelbare markt verwachten

De bitcoin koers lijkt bijna vast te zitten onder de 48.000 dollar, met als gevolg dat sommige analisten een onvoorspelbaar einde van het jaar verwachten dat zich zelfs tot en met het eerste kwartaal van 2021 kan doorzetten.


De zogen over inflatie en een troebel beeld van de toekomstverwachtingen voor de wereldwijde economie hebben tot nu toe een drukkend effect op de bitcoin koers. De beroemde Fear & Greed Index staat met een score van 29 op 100 dan ook nog duidelijk in de 'angst' zone.

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opleving na FOMC meeting van korte duur

Kort na de bijeenkomst van de Federal Open Market Committee (FOMC) waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve (Fed) heeft aangekondigd dat de rente, in ieder geval in de nabije toekomst, op het huidige lage niveau blijft, leefde de bitcoin koers op.

Die opleving was echter van korte duur, want op dit moment zijn we weer terug bij 'af' en handelen we weer op het niveau van voor de bijeenkomst van de FOMC. Waarmee een eindejaarsrally definitief van de baan lijkt.

Met nog een kleine twee weken te gaan tot het einde van het jaar is de voorspelling van 100.000 dollar per bitcoin die veel analisten enkele maanden geleden deden bij lange na niet gehaald.

Wat op zich helemaal niet erg is, gezien het de overtuigde hodlers langer de tijd geeft om op dit prijsniveau te stacken.

Macro-klimaat kan bitcoin koers drukken

In een recent rapport van Delphi Digital hebben de analisten nadrukkelijk gelet op het sentiment in de markt en de veranderingen daarin tijdens een val van de bitcoin koers. Daar kwam onder andere uit dat het soms lang kan duren voordat het sentiment omdraait.

Met name de onzekerheid die momenteel op macro-niveau heerst, waar de pandemie nog altijd niet onder controle is, de inflatie oploopt en centrale banken eigenlijk ook niet meer weten wat ze moeten doen, heeft een drukkend effect op de koersen van de financiële markten.

Ook analysebedrijf Jarvis Labs verwacht dat we pas in het eerste kwartaal van 2021 weer iets kunnen verwachten van bitcoin. Zij zien de koers van 42.000 dollar als de lokale bodem voor bitcoin, maar waarschuwen dat we snel de 53.000 moeten zien omdat we anders in de problemen kunnen raken.

Wat wij in de afgelopen jaren over de bitcoin koers geleerd hebben is dat het een onvoorspelbaar beestje is. Uiteindelijk weet niemand wat er gaat gebeuren en kunnen er op korte termijn gekke dingen gebeuren. Laten we in ieder geval inzetten op een groene kerst.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties