Goedemorgen Bitcoin: Amerikaanse bank start verkoop BTC

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grote bank in Amerika start met bitcoindiensten

De grootste kredietverstrekker in Idaho implementeert bitcoin in hun online diensten. Klanten van Idaho Central Credit Union (ICCU) kunnen nu bitcoin kopen en verkopen in hun online bankomgeving.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze diensten komen tot stand door een samenwerking tussen ICCU, Alkami Technology en NYDIG.

Alkami biedt Amerikaanse banken verschillende online bankomgevingen. NYDIG richt zich op de infrastructuur om bitcoin aan te bieden. Gezamenlijk zorgen ze ervoor dat klanten van ICCU aan de slag kunnen met bitcoin.

Jack Dorsey benoemt bestuursleden voor ₿trust fonds met 500 BTC

Twitter-medeoprichter en de CEO van Block, Jack Dorsey, heeft een viertal bestuursleden benoemd voor zijn bitcoinfonds in samenwerking met rapper Jay-Z.

Het fonds met daarin 500 bitcoin is bedoeld om de ontwikkeling van het decentrale betaalprotocol op het Afrikaanse continent en India te bevorderen.

De benoemde vier bestuursleden zijn Carla Kirk-Cohen, Abubakar Nur Khalil, Obi Nwosu en Ojoma Ochai. Allen hebben zich actief ingezet voor het promoten van bitcoinprojecten in Afrika.

Verzekeraar Lemonade koopt $1 miljoen aan bitcoin (BTC)

De Amerikaanse verzekeraar Lemonade heeft 1 miljoen dollar aan bitcoin gekocht, zo maakt de beursgenoteerde firma bekend.

Ze volgen daarmee bedrijven als Tesla, Block en MicroStrategy die bitcoin als lange termijn asset op hun bedrijfsbalans hebben staan.

De bitcoins zijn gekocht vóór het einde van kwartaal drie van 2021, zo blijkt uit hun kwartaalrapportage. Daarin stellen ze dat de initiële investering met 20% is gestegen en 1,2 miljoen dollar waard is.