‘Dit is waarom er in 5 jaar $50 miljard aan kapitaal richting bitcoin gaat’

511 totale weergaven

Bitwise CIO Matt Hougan heeft hoge verwachtingen voor de komende vijf jaar van bitcoin en dat heeft alles te maken met de potentiële komst van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. In een nieuw interview met de Unchained Podcast deelt Hougan dat er in het eerste jaar van de ETF waarschijnlijk 5 miljard dollar richting het beleggingsproduct zal stromen.

"Het record in ETF-land, afgezien van ETFs die hun eigen assets meebrengen, is ongeveer 5 miljard dollar. Ik denk dat 4 of 5 miljard dollar, iets in die richting, heel redelijk is voor het eerste jaar", aldus Hougan.

50 miljard in 5 jaar

Voor de jaren daarna heeft Hougan nog veel hogere verwachtingen van de Spot Bitcoin ETF. "Onze schatting is iets van 50 miljard dollar in de eerste vijf jaar, wat voor mij best redelijk voelt. Dat is natuurlijk geen garantie. Het kan alle kanten opvallen. We hebben geen zicht op specifieke data, maar als je naar andere markten kijkt, dan zijn bitcoin ETFs ongeveer 1 procent van de markt als ze volwassen zijn.

De volledige markt voor ETFs in de Verenigde Staten is 7 biljoen dollar waard. Als je daar 1 procent van pakt, dan heb je al 70 miljard dollar. Er is al 20 miljard dollar aan GBTC (Grayscale Bitcoin Trust). Dus daarmee houden we 50 miljard dollar over. Dat is de berekening die je op 50 miljard dollar brengt. Kan het meer worden? Natuurlijk.

Kan de prijs stijgen en deze aantallen vermenigvuldigen? Natuurlijk. Maar dit is al heel veel geld. En het is netto-vraag op het moment dat het aanbod afneemt vanwege de halving. Dat is een hele interessante combinatie", aldus Hougan.

Hougan lijkt er zeker van dat de Spot Bitcoin ETF de bitcoin koers zal laten stijgen, maar met hoeveel is nog onduidelijk.

15x over de kop?

Hougan heeft een onderzoek gezien van het ARK Invest van Cathie Wood dat werkt met een multiplier van 15x; maar hij geeft aan dat hij niet helemaal achter die resultaten staat.

"Mijn mening is dat we geen goed beeld hebben van de impact van de nieuwe vraag op een compleet inelastische supply als die van bitcoin. Ik denk dat het niet lineair is. Waarschijnlijk is er sprake van een ongebruikelijke gevormde relatie", aldus Hougan.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 34.187 dollar en daarmee staat er voor de afgelopen zeven dagen een stijging van 16,54 procent op de borden.

De bulls lijken nu even op adem te komen en het is te hopen dat ze daarna doorzetten om een tweede run omhoog te starten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....