Dit is waarom Tesla $272 miljoen aan Bitcoin (BTC) verkocht

Gisterenavond maakte Tesla bekend dat ze voor $272 miljoen aan bitcoin hadden verkocht. Er bleven veel vragen over. Waarom deed het bedrijf van Elon Musk dit? Zat er een reden achter, of geloven ze niet meer in de cryptomunt?

Tesla en Bitcoin

Gisteren kwamen de kwartaalcijfers van de autofabrikant naar buiten. In februari dit jaar kochten voor maar liefst 1,5 miljard dollar aan bitcoin uit de markt. Gisteren werd dus duidelijk dat ze een deel daarvan heeft verkocht: 272 miljoen dollar om precies te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inmiddels is er meer duidelijk over deze 'move'. De CFO van het bedrijf, Zack Kirkhorn maakt ten eerste bekend dat ze nog niet klaar zijn met het investeren in de cryptomunt. De ondernemer draagt de liefkozende titel 'master of coins'.

Hij kreeg de vraag: 'Kun je iets vertellen over de ontwikkelingen in de wereld van digitale activa'. In het volgende audiobericht geeft hij antwoord:

"Tesla investeerde $1,5 miljard in bitcoin in Q1, en we verkochten 10% van ons aandeel. Waar het allemaal met Bitcoin begon, was toen Elon en ik wilden een plek vinden om ons cash geld in opslaan dat we niet direct gebruiken, en waar we iets van een return op krijgen, maar waar we ook liquiditeit op willen hebben."

Liquiditeit

"Er zijn veel traditionele mogelijkheden om dit te doen, in het bijzonder met de lage yield en de risico's die je kunt lopen. Bitcoin heeft zichzelf bewezen als een goede beslissing. Het is een goede plek om ons geld in op te slaan wat we niet elke dag gebruiken."

De échte reden is echter positief: liquiditeit in de markt. Je zou het zelfs als iets positiefs kunnen zien dat de verkoop van de $272 miljoen heel simpel ging:

"Ik denk dat een van de belangrijkste speerpunten is, is dat er veel redenen zijn om optimistisch te zijn. We kijken hoe de markt zich ontwikkeld, maar kijkend vanuit het perspectief van de 'corporate treasury' zijn we blij verrast met de hoeveelheid liquiditeit er is in de markt. We konden de eerste positie heel makkelijk openen, en de verkoop in maart ging ook makkelijk. We geloven in Bitcoin voor de lange termijn."

Afgaand op deze uitspraken zou je dus wel kunnen stellen dat het nog niet voorbij is met de pret. Reporter Larry Cermak ziet het ook zo: het is bullish dat Tesla genoeg liquiditeit vond op de markt voor deze 'test'.

Afgelopen maand maakt het bedrijf van Elon Musk ook bekend bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Ze houden deze BTC aan op de balans en wisselen het niet om in dollars. Op deze manier zullen ze dus gaandeweg meer bitcoin verdienen.

Ook gebruiken ze de open source point-of-sale software van BTCPay Server. De ontwikkelaars van Tesla vonden zelfs een (kleine) bug, die na de melding snel werd opgelost.

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden. Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Tesla