Tesla gebruikt BTCPay Server voor Bitcoin betalingen, meldt bug aan ontwikkelaars

Als je denkt dat Tesla alleen maar bitcoin (BTC) als valuta aanhoudt, heb je het mis. Gisteren werd duidelijk dat ze een (klein) steentje hebben bijgedragen aan de verbetering van open source software. Het bedrijf van Elon Musk vond namelijk een bug in de BTCPay Server toen ze deze software wilden integreren.

Bitcoin voor Tesla

Bitcoin en Tesla hebben al een paar maanden lang een geschiedenis met elkaar. Het begon allemaal in februari, toen het bedrijf bekend maakte dat ze voor $1,5 miljard aan bitcoin hadden gekocht. Tegelijkertijd maakten ze in de documentatie aan de SEC ook bekend dat ze bitcoin wilden ontvangen voor de verkoop van auto's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze volgende stap volgde afgelopen week: het bedrijf van Musk had de functie geïmplementeerd op haar website. Dat ziet er als volgt uit:

Tesla gebruikt BTCPay Server voor Bitcoin betalingen, meldt bug aan ontwikkelaars

Gisterenavond werd duidelijk wat er allemaal onder de motorkap gebeurt bij zo'n betaling. Toch wel verrassend: Tesla heeft gebruik gemaakt van de payment processor BTC Pay Server. Dit is een open source en gratis te gebruiken software.

Je zou het kunnen zien als de cypherpunk versie van BitPay: er komt geen fiatgeld in het spel en het is geen commercieel bedrijf die dit implementeert.

Bugs in software

Tijdens het proces kwam Tesla echter een aantal bugs tegen. Ze brachten het team van BTCPay op de hoogte toen ze het op GitHub tegenkramen. Het zou gaan om een fout met voor mensen die gebruik maken van de “Docker Deployment, and have a configured email server and enabled registration for users in Server Settings > Policies."

Nicolas Dorier, het kopstuk van BTCPay vertelt aan CoinDesk zijn verhaal:

“Hun beveiligingsteam deed een audit en nam contact met ons op… we concentreerden ons vervolgens op het oplossen van de belangrijkste punten die ze stuk voor stuk met ons deelden. Ze helpen ons nu om ons proces voor 'veiligheidsgerelateerde disclosures' te verbeteren."

Naar verluidt zal er meer informatie naar buiten komen over deze bug in de volgende grote release. En even voor de goede orde: er zat dus géén bug in Bitcoin zelf, maar in een tool die je (onder andere) kunt gebruiken als point-of-sale terminal.

BTCPay Server werd in 2017 gelanceerd door deze zelfde Dorier als reactie op de controversiële uitspraken van de populaire betalingsverwerker BitPay. In 2016 was er een internetrel gaande over de soft fork die te maken had met SegWit.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Tesla