Dit is wanneer 3 grote AI-crypto fuseren tot supermunt

14534 totale weergaven
Cardano-oprichter flirt met Bitcoin Cash: Snelste blockchain ooit?

Eind maart kondigde drie grote AI-cryptoprojecten plannen aan om hun krachten te bundelen en te fuseren een nieuwe cryptovaluta. Enkele weken later gaven de respectievelijke communities groen licht en na lange tijd speculeren werd gisteren eindelijk de datum bekendgemaakt waarop de fusie zal plaatsvinden.

ASI: nieuwe AI-cryptogigant

De drie op kunstmatige intelligentie (AI), ofwel kunstmatig intelligentie, gebaseerde cryptogiganten – Fetch.ai (FET), SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN) – zullen samensmelten tot een grote cryptomunt genaamd Artificial Superintelligence Alliance (ASI). 

Op de website van het project werd gisteren aangekondigd dat de fusie op 13 juni voltooid zal zijn. 

FET zal twee dagen eerder als eerste worden omgezet naar de nieuwe cryptomunt ASI. Op 13 juni zal het stokje worden doorgegeven aan AGIX en OCEAN om de tokenfusie te voltooien.

Door de handen ineen te slaan willen de drie cryptoprojecten het gevecht aangaan met “Big Tech” en voorkomen dat de grootste wereldwijde technologiebedrijven alle macht over de opkomende AI krijgen. 

Zoals omschreven op de eigen website zal de nieuwe ASI-token het “grootste open-source gedecentraliseerde netwerk dat zich richt op de AI-industrie” vertegenwoordigen.

Ben Goertzel, de CEO van ASI, zegt het volgende over de aanstaande tokenfusie:

“Deze fusie maakt de weg vrij voor een nieuw tijdperk in AI, waarbij we onze krachten bundelen om ongekende vooruitgang te boeken. Het ASI-token dient als symbool en een praktisch hulpmiddel voor onze gedeelde zoektocht om geavanceerde AI, blockchain en gedecentraliseerd bestuur te benutten om snel en effectief richting een verbazingwekkende toekomst voor iedereen te gaan.”

Wat moet je als bezitter van FET, AGIX of OCEAN doen?

Een cryptofusie klinkt natuurlijk heel erg vet, maar als eigenaar van een of meerdere van de oorspronkelijke munten wil je natuurlijk weten wat dit voor jou betekent en welke maatregelen je zelf moet nemen.

Kort gezegd hoeven huidige bezitters van FET, AGIX en OCEAN niets te doen. 

Voor de conversie werkt het project samen met cryptobeurzen. Dit betekent dat wanneer je FET, AGIX of OCEAN in een cryptowallet op een exchange hebt staan, het automatisch wordt omgezet naar de nieuwe ASI-token. 

FET zal tegen een 1:1 verhouding worden geconverteerd, wat betekent dat je evenveel ASI-tokens krijgt als je FET-tokens hebt. Voor AGIX en OCEAN gelden andere conversieratio’s: 0,433350 ASI per AGIX en 0,433226 ASI per OCEAN.

Mocht je FET, AGIX of OCEAN in een eigen wallet bewaren dan kun je na de voltooiing van de tokenfusie op 13 juni zelf de tokens converteren naar ASI tegen dezelfde vaste wisselkoersen. Het tokenwisselmechanisme blijft onbeperkt beschikbaar, dus er is geen haast bij geboden.

 

Lees meer over:

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...