Dit jaar is er al $17 biljoen aan bitcoin verplaatst, meer dan in 2021

Uit on-chain data blijkt dat er dit jaar al meer waarde via het bitcoin netwerk is verstuurd dan in 2021.

On-chain betalingen

Ondanks dat de koers van bitcoin dit jaar al een daling van 70% achter de kiezen heeft, wordt de blockchain gebruikt om meer waarde te versturen. Meer dan ooit tevoren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorig jaar ging het naar verluidt om $13,11 biljoen aan transacties die door miners zijn gevalideerd. Tot nu toe is dat in 2022 al meer dan $17 biljoen. Of anders gezegd: $17.780 miljard.

Daarmee is er nu al $4,6 biljoen meer verstuurd in vergelijking met 2021. Daarnaast heeft het kalenderjaar nog vijf maanden te gaan, waardoor het record nog verder zal worden aangescherpt.

Dit jaar is er al $17 biljoen aan bitcoin verplaatst, meer dan in 2021

Er zit logischerwijs een uptrend in de bovenstaande grafiek, die overigens uit een rapport van Grayscale komt. De dollarprijs van bitcoin is sinds 2012 ook gigantisch gestegen.

Daarnaast worden er ook transacties gedaan met het lightning netwerk. De omvang hiervan is niet in te schatten, omdat deze schaalbaarheidsoplossing een soort van onion-structuur heeft waardoor er niet één database (of blockchain) is waar je deze informatie uit kunt aflezen.

Het aandeel van lightning zal echter ook niet significant zijn voor bovenstaande statistiek, omdat het voornamelijk geschikt is voor kleinere betalingen. Momenteel zit er 4.260 bitcoin in publieke betaalkanalen, wat neer komt op $100 miljoen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws