Dit luxe hotel in Nashville accepteert nu ook bitcoin

Boek een hotelkamer en reken af met bitcoin. Het is pilot van één van de meest populaire hotels in het Amerikaanse Nashville, zo meldt Bizjournal.

Bobby Hotel in Nashville

Het Bobby Hotel is daarmee één van de eerste onafhankelijke hotels in Amerika die cryptovaluta als betaalmiddel accepteert. Ook andere munten zoals Dogecoin, ether en stablecoins vallen binnen de scope. Het is mogelijk een samenwerking met BitPay, dat is een provider die cryptovaluta omzet in fiat valuta zoals de dollar en de euro.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het hotel zal dus uiteindelijk geen cryptomunten ontvangen, maar dollars.

Volgens general manager Jeff Crabiel van het hotel is het niet meer dan logisch dat cryptocurrency’s aanvaard worden. Ze appelleren daarmee ook aan professionals die wereldwijd werken en reizen en voor wie een cryptovaluta een gemakkelijk betaalmiddel is. Je hoeft namelijk geen cash mee te nemen en bent niet gebonden aan beleid van hun bank of creditcardmaatschappij.

De betaling in het hotel zelf gaat heel laagdrempelig. Je scant de QR code via je bitcoin wallet om direct te betalen. Niet alleen hotelkamers, maar ook evenementen zoals bruiloften of bedrijfsfeesten zijn af te rekenen met cryptomunten.

Zwitserland

Binnen Europa is Zwitserland vrij ver in hun acceptatie van cryptovaluta als betaalmiddel. Met name in de regio Zug waar veel bitcoin bedrijven gevestigd zijn, is het gebruikelijk om bepaalde diensten in BTC te betalen. Zelfs gemeentelijke belastingen zijn in bepaalde stadjes zoals Zug af te rekenen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
adoptie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...