Dit technisch patroon schetst een koers van 220 dollar voor Solana (SOL)

1045 totale weergaven
fonds solana

Solana (SOL) bouwt voort op de positieve trend in de bredere cryptomarkt nadat het het weerstandsniveau van $150 opnieuw heeft bereikt.

Hogere koers voor Solana?

Opvallend is dat technische indicatoren, gedeeld door crypto-analist Ali Martinez in een X-bericht op 23 augustus. Deze indicatoren suggereren dat SOL op het punt staat om $200 te heroveren, dat betekent een stijging van ruim 30 procent.

Volgens Martinez wijst een potentieel “Adam en Eva” patroon op Solana’s vieruursgrafiek erop dat SOL een aanzienlijke stijging kan doormaken. Dit patroon is een klassieke grafiekformatie die vaak te associëren met bullish omkeringen.

Het patroon kenmerkt zich doorgaans door een scherpe, V-vormige dip (het “Adam” gedeelte), gevolgd door een meer afgeronde, U-vormige bodem (het “Eva” gedeelte). Het patroon is als voltooid te beschouwen wanneer de prijs boven het weerstandsniveau tussen de twee bodems breekt.

Volgens Martinez is Solana recentelijk scherp naar ongeveer $108 gezakt, waarna het weer steeg naar rond $156, waarmee het “Adam” deel van het patroon is gevormd. De cryptomunt vormde een afgeronde bodem, of het “Eva” gedeelte, dat nog in ontwikkeling is.

De analyse gaf aan dat Solana een kritiek weerstandsniveau van ongeveer $164 nadert. Als Solana erin slaagt om door deze weerstand te breken, suggereert het patroon een potentieel koersdoel van $220, wat neerkomt op een stijging van 33% vanaf het weerstandsniveau van $164.

Martinez benadrukt de mogelijkheid van een significante rally als het patroon zich blijft ontwikkelen. Echter, het is cruciaal dat Solana eerst de weerstand van $164 doorbreekt, aangezien het falen hiervan de bullish setup ongeldig kan maken.

SOL breekt uit neerwaartse trendlijn

Tegelijkertijd gaf een andere analyse, gedeeld door TraderSZ, aan dat Solana ook klaar is voor forse stijgingen. Volgens de expert is de decentralized finance (DeFi) token onlangs door een kritieke neerwaartse trendlijn op de dagelijkse grafiek gebroken. Deze uitbraak, samen met een toename van het koopvolume, suggereert een potentieel sterke opwaartse beweging in de nabije toekomst.

De analist benadrukte een duidelijk gedefinieerde dalende trendlijn die de afgelopen maanden meerdere keren is getest. Echter, Solana’s recente prijsactie zag de munt beslissend boven deze trendlijn uitstijgen. Dat kan een trendomkering betekenen.

De levels om in de gaten houden, is de directe weerstand op $196,30, gevolgd door de psychologische barrière op $299,90. Als de bullish trend zich voortzet, zouden de volgende belangrijke doelen $374,50 en $518,30 kunnen zijn.

Omgekeerd is er support rond $130,70 en $80,00, die kunnen dienen als potentiële terugvalzones als de prijs er niet in slaagt zijn huidige traject vast te houden.

Solana koersanalyse

Op de wekelijkse grafiek heeft SOL een winst van meer dan 11% geboekt.

In het algemeen, nu Solana in lijn beweegt met de bullish trend in de bredere markt, zullen investeerders kijken naar het vermogen van de token om de huidige stijging vast te houden en de waarde voorbij het weerstandsniveau van $160 te duwen, waardoor mogelijk een nieuw record is te bereiken. Of dat ook echt gebeurt, is uiteindelijk aan de markt. Niemand kan precies de markt voorspellen dus wees altijd voorzichtig met investeren in munten die volatiel zijn vanwege een geringe market cap.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...