Dit zijn 3 interessante datapunten voor de Bitcoin koers

Bitcoin (BTC) is meer dan alleen de dagprijs. Bitcoin is een ecosysteem met miljoenen gebruikers die allemaal op hun eigen manier (een beetje) invloed hebben op de markt als geheel. In deze on-chain update bespreken we drie interessante datapunten uit de wereld van BTC.

1. Miners vangen minder transactiekosten

Het is rustig op het netwerk. Dat betekent ook minder transacties en dus minder transactiekosten voor miners. Op 12 juni werd er ruim $900 miljoen aan transactiekosten betaald op het netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining is uitgegroeid tot een miljardenindustrie. Elke dag strijden allerlei verschillende partijen met hun hardware om het vinden van een nieuw bitcoin block. In dat block zit een subsidie van 6,25 BTC. Daarnaast kun je als miner met dat block ook transacties verwerken.

De transactiekosten die bij de transactie horen gaan ook als beloning naar de miners. De eerder genoemde subsidie gaat elke vier jaar door de helft, op termijn moeten transactiekosten een groot deel van de motivatie zijn voor bitcoin miners.

Dit zijn 3 interessante datapunten voor de Bitcoin koers
Bitcoin transactiekosten in dollars volgens Cryptoquant

2. Grote kooporders

De prijs van bitcoin is de afgelopen weken relatief stabiel geweest. Met een prijs tussen de $30.000 en $35.000 staat BTC ver weg van de recordprijs van $64.840.

De daling zet zich (langzaam maar zeker) verder door. Dat zorgt voor een aantal grote kooporders die doorgang vinden op Binance. Het gaat hier niet om trades op de spotmarkt, maar om een speciaal soort derivaten.

Om specifiek te zijn: de perpetual contracts (eeuwigdurende termijncontracten). Het is een future, een contract dat op termijn afloopt en pas wordt afgewikkeld als deze gesloten wordt.

Handelaren maken gebruik van dit soort producten om risico te managen, om short te gaan of om een grotere positie in te nemen (middels een hefboom).

3. Google

Voor het derde punt maken we een uitstapje naar Google. Bitcoin was maanden lang een populair onderwerp in de media. Niet alleen bij platformen zoals deze, maar ook grote kranten en nieuwswebsites kwamen dagelijks met nieuws.

De koers van bitcoin is gedaald en ook de zoekopdrachten naar Bitcoin via Google dalen mee. De interesse lijkt af te nemen. Niet alleen op Google daalt het volume, ook cryptobeurzen zien (grote) dalingen in interesse.

Dit zijn 3 interessante datapunten voor de Bitcoin koers
Zoekopdrachten voor Bitcoin via Google wereldwijd
Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...