Dit zijn 3 interessante statistieken voor de Bitcoin koers

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

1. Miners blijven bitcoin verzamelen

Bitcoin miners accumuleren BTC de afgelopen weken en dat is een goed teken op de middellange termijn, want miners zijn traditioneel de partij die een deel van hun opbrengsten op de wereldmarkt aanbieden. Dagelijks gaat het om een output van ~900 bitcoin, maar alle beetjes die niet aangeboden worden helpen mee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

conclusie: bullish

Via de Puell Multiple indicator is de winstgevendheid van miners te meten. Kijken we naar de zevendaagse Puell Multiple indicator, dan staan miners in het groen. Sterker nog, de indicator schrijft een maandrecord met een waarde van ruim 1.5.

Hou er wel rekening mee dat bedrijven altijd tussentijds winst kunnen nemen.

conclusie: bullish

2. Hodlers blijven hodlen

Analist Philip Swift, onderdeel van het collectief Decentrader, wijst op de zogenaamde HODL Wave 1Y+. Het is bitcoin die 12 maanden of meer niet verplaatst is op de blockchain van bitcoin. Als de trend daalt, dan neemt het aantal munten ouder dan 12 maanden af. Een signaal dat er winst wordt gepakt. Maar daar lijkt het voorlopig niet op.

conclusie: bullish

3. Bitcoin in handen van beursgenoteerde bedrijven

Ruim 180.000 bitcoin is in handen van beursgenoteerde bedrijven, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Willy Woo. Hij heeft zich gebaseerd op openbare data (kwartaalrapportages, persberichten, tweets et cetera) om tot dit overzicht te komen.

Het is grotendeels toe te schrijven aan MicroStrategy, die ruim 105.000 BTC in bezit heeft. Het accumulatiegedrag van de meeste bedrijven is medio 2020 gestart.

conclusie: bullish

Meer On-chain updates? Lees ze hier terug

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...