Dit zijn 4 interessante statistieken voor de Bitcoin markt

Bitcoin (BTC) staat op dit moment rond een prijs van $39.000. We hebben 4 interessante statistieken voor je op een rijtje gezet.

1. Reactie op Tesla aankoop

Een eerste opmerkelijke statistiek: sinds de aankoop van Tesla in het begin van februari is het aantal adressen met 100-1.000 BTC enorm gegroeid. Tegelijkertijd zijn adressen met 1.000-10.000 BTC gedaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grotere adressen nemen dus in aantal af, terwijl de adressen met 'iets' minder BTC toenemen.

2. Verlies van $4,5 miljard

Op het netwerk was nog iets anders opmerkelijks aan de hand. Voor het eerst was er een gerealiseerd verlies van ruim $4,5 miljard in een dag. Dat wil zeggen: er werden veel 'dure' bitcoin verstuurd en tegen een lagere prijs verkocht.

Gerealiseerde verliezen worden op een simpele manier berekend: het is het prijsverschil op het moment van kopen en verkopen. Mensen waren dus bereid hun verlies te nemen, meer dan ooit in dollartermen.

3. Stablecoins

Er zijn meer stablecoins dan ooit, de grootste synthetische dollars groeide de afgelopen periode met miljarden dollars tegelijk. De bitcoin koers maakte een diepe val en krabbelt langzaam weer op. Naast beurzen en brokers profiteren ook andere partijen van de grote aandacht.

Mensen hebben behoefte aan keuzes en liquiditeit. Stablecoins (die de prijs van een dollar proberen te volgen) willen in dit gat springen. Het totale aantal stablecoins bereikte $100 miljard.

De bitcoin koers daalt, maar het bedrag aan stablecoins groeit gestaag.

4. Grayscale Fonds

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is het grootste bitcoin fonds ter wereld. Met ruim 654.000 BTC in kas heeft het een groot gedeelte van alle coins in handen.

Met een aandeel in het fonds koop je een aandeel in die bitcoin. De aandelen zijn echter vrij te verhandelen en daardoor niet direct gebonden aan de 'echte' prijs van bitcoin. GBTC heeft dus een eigen prijs.

Wereldwijd groeit het aanbod in bitcoin fondsen. Goedkopere varianten of met een compleet andere opzet: in de praktijk is het allemaal concurrentie van elkaar. Investeerders zoeken blootstelling aan BTC en een fonds is een relatief makkelijke optie. Van oude banken tot aan nieuwe startups, overal duiken investeringsmogelijkheden op.

GBTC was op het dieptepunt ruim 21% minder waard dan de bitcoin die zij in kas hadden. De interesse was dus even weg, maar lijkt nu langzaam terug te keren. GBTC staat al 3 maanden onderwater tegenover de prijs van BTC.

Grayscale was lang een van de weinige partijen waar met name grote Amerikaanse investeerders terecht konden, mede daarom lag de prijs verhoudingsgewijs vaak hoger dan de BTC in kas. Dat is nu anders.

Nu de 'korting' afneemt is de vraag: kan Grayscale blijven groeien?

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...