China herhaalt verbod op bitcoin (BTC) handel en mining, prijs duikelt

De Chinese centrale bank noemt diensten rondom bitcoin illegaal. Bitcoin mag niet gebruikt worden als betaalmiddel.

Ook is het verboden om gebruik te maken van cryptobeurzen in binnen - én buitenland. Het rijtje gaat door. Ook mag je in China officieel zelf geen bitcoin uitwisselen met iemand anders. Bezit lijkt nog niet verboden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onder meer de Chinese reporter Wu Blockchain die het nieuws brak.

De reacties op zijn tweets zijn tweeledig. Enerzijds wéét de markt al dat China de handel in bitcoin en het minen ervan verbiedt.

Een poging om angst in de markt te veroorzaken, Fear Uncertainty & Doubt (FUD) en zo de dip te kunnen kopen?

Maar, zegt Wu Blockchain, het is de eerste keer dat de Chinese overheid zo gedetailleerd alle verbodsregels uiteenzet.

Andere bronnen oordelen anders. Volgens Trustnodes is dit herkauwd nieuws uit 2017.

Maar de markt lijkt er nog altijd op te reageren wanneer dit soort nieuws voorbij komt. Mogelijk komen er vandaag nieuwe restricties en richtlijnen bij.

Let op! Het gaat hier om geruchten en verhalen uit tweede of derde hand. Ook hebben we te maken met verschillende interpretaties.

Feit is wel dat tal van bedrijven inmiddels grotendeels zijn vertrokken uit China vanwege de druk vanuit het regime.

Bitcoin in China

Het nieuws is een herhaling van zetten. Het is inmiddels duidelijk dat China hard optreedt tegen veel zaken die te maken hebben met bitcoin. Miners zijn grotendeels het land uitgelucht.

Tenminste, de hardware is offline gehaald en veel daarvan is verscheept naar andere delen van de wereld.

In de praktijk betekent dit onder andere dat de overgebleven miners te maken krijgen met het bestuur van de provincie.

Er wordt gebouwd aan speciale software om miners op te sporen en op te pakken. Ook kun je in China niet even simpel aan de slag op een cryptobeurs om aan de slag te gaan.

Regelgevers geven in een document aan wat er moet gebeuren om activiteiten rondom bitcoin en andere cryptocurrency's te stoppen. Provincies wordt vriendelijk verzocht hard in te grijpen.

Wat er precies aan de hand is blijft gissen, maar het effect is helder: China is geen hotspot (meer) voor grote bedrijven in de industrie.

Een open geld netwerk als bitcoin druist tegen alles in waar het regime in het land voor staat.

Reactie op het nieuws

Eerder dit jaar begon de grote uittocht van miners uit China. Jarenlang waren verschillende provincies in het land dé plek om winstgevend je hardware te laten draaien.

Het netwerk draait nog altijd door, maar de dagprijs reageert vaak op groot nieuws vanuit het regime.

Al jaren lang kwamen er nieuwsberichten naar buiten over een mogelijk totaalverbod in het land, maar toch werden veel dingen gedoogd.

Mogelijk omdat er nog geen duidelijk draaiboek was met regels. Nu lijkt dat er wel te zijn.

Ondanks het feit dat we veel vaker dit soort geluiden hebben gehoord is het nu wel echt menens.

Volgens Wu Blockchain (die het nieuws rondom China en crypto goed volgt) gaat de Chinese regering vandaag nieuwe aankondigingen doen.

Of dit compleet nieuwe maatregelen zijn of wederom een herhaling van hun standpunten is nog onduidelijk.

Om af te sluiten nog wat goed nieuws uit de wereld van bitcoin. Gisteren werd bekend dat Twitter betalingen met bitcoin heeft geïmplementeerd. Soms laat ontwikkeling zich simpelweg niet tegenhouden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...