Dit zijn de 4 beste mining rigs om in 2022 bitcoin mee te minen

1216 totale weergaven

Bitcoin mining is getuige de hashrate die recent weer een record bereikte populairder dan ooit. Winstgevend bitcoin minen in Nederland gaat vanwege de relatief hoge energieprijzen niet lukken, maar een leerzame exercitie zal het wel zijn.

Een ander voordeel van het minen van je eigen bitcoin is dat je jouw coins zonder KYC kunt binnenhalen. Je hoeft om bitcoin te minen geen persoonsgegevens bij een beurs of iets dergelijks achter te laten. Wil je een poging wagen? Dan zijn dit 4 apparaten die zeker het overwegen waard zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Antminer S19 Pro

Om te beginnen kunnen we natuurlijk niet om de Antminer S19 Pro van Bitmain heen. Deze miner is populair op industrieel omdat het tot de beste van de industrie behoort. Ondanks dat deze machine je 10.290 dollar kost is past de uitspraak “je krijgt waar je voor betaalt” zeker bij deze miner.

Niet alleen qua hashrate, maar ook qua energie-efficiëntie is deze miner één topper die het gros van de industrie ver achter zich laat.

2. DragonMint T1

De DragonMint T1 heeft een significant lagere hashrate dan de Antminer S19 Pro, maar is meer een middenklasser voor iemand met een laag budget. Wil je eens proberen te gaan minen? Dan is de DragonMint T1 een meer dan goede optie. Je betaalt voor deze machine 1.371 dollar.

3. AntMiner L3+

Eén van de snelste commerciële miners op de markt is de AntMiner L3+ die je voor nog geen 482 dollar koopt. Hiermee is de machine van Bitmain een prima apparaat om eens me te experimenteren. Concurreren met de S19 Pro doet de L3+ niet, maar voor 482 dollar heeft het apparaat een prima hashrate.

4. AvalonMiner 1246

Een andere krachtige speler is de AvalonMiner 1246 van Canaan die je 4.599 dollar kost en daarvoor 90 Th/s produceert. Daarmee zit het iets onder de 110 Th/s van de Antminer S19 Pro, maar je betaalt er dan ook ongeveer de helft voor. Interessant is dat deze miner de gebruiker meteen informeert als de hashrate onder het normale niveau duikt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....