Warren Buffett: ‘Bitcoin produceert níets’

'Als je me zou vertellen dat ik alle bitcoin in de wereld zou bezitten, en je geeft het me voor $25, dan nog neem ik het niet aan. Want wat kan ik ermee doen?'.

Warren Buffett bekritiseerde uitvoerig bitcoin tijdens de traditionele aandeelhoudersvergadering van zijn Berkshire Hathaway fonds. Zelfs voor een schijntje zou hij niet alle circa 19 miljoen bitcoin die momenteel gedolven, aan te nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De 91-jarige beroemde investeerder is de zesde rijkste persoon ter wereld met een vermogen van 124 miljard dollar. Het is algemeen bekend dat hij niets in bitcoin ziet zitten. Hij noemde het 'rattengif' en onlangs nog 'walgelijk'.

Ook vindt hij de Amerikaanse dollar 'belangrijker dan welke nieuwe vorm van geld dan ook'. Hij is de typeren als een dollarmaximalist en iemand die het veilig vindt om altijd een behoorlijke hoeveelheid cash aan te houden.

Zijn argumentatie is dat crypto's geen tastbare waarde hebben zoals cola, computers of hamburgers. Het is daarbij de vraag of hij de bestaande usecases voldoende heeft onderzocht. Inwoners uit El Salvador besparen flink op hun geldtransfers door gebruik te maken van het lightning netwerk, een sublaag op het bitcoin netwerk dat vrijwel geen energie verbruikt.

Buffett liet tijdens de aandeelhoudersvergadering ook weten dat hij geen idee heeft wat de toekomst voor bitcoin gaat brengen. Tegelijkertijd weet hij zeker dat bitcoin 'vrijwel niet oplevert'.

Hij ziet meer toekomst in grond en vastgoed, assets die in zijn ogen werkelijke waarde produceren. 'Ik zou direct een cheque uitschrijven van 25 miljard dollar voor 1 procent van alle landbouwgrond of appartementencomplexen in de VS. Maar 25 dollar heb ik niet over voor 100 procent van alle bitcoin. Appartementen brengen huur op en boerderijen brengen voedsel op'.

Hij gaat verder: 'Assets moeten een investeerder iets opleveren. Bovendien is er maar één valuta die wordt geaccepteerd en dat is de dollar'.

Niet iedereen op cryptotwitter kan de woorden van de investeerder uit Omaha waarderen.

Marc Andreessen, medeoprichter van het bekende cryptofonds Andreessen Horowitz (a16z), verwonderde zich over de woorden van Buffett terwijl er suikerrijke drankjes voor zijn neus stonden. Ook Elon Musk, die onlangs volledig eigenaar werd van Twitter, ziet dat hij heel vaak bitcoin zegt.

Jamie Dimon

Niet iedereen is meer de hardliner die het eerder was. Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, lijkt enigszins te zijn bijgedraaid. Eerder beschreef de bankier bitcoin als een 'frauduleuze bedoeling'. Ook afgelopen vrijdag heeft hij in een interview aangegeven niet echt in bitcoin te geloven en adviseert voorzichtig te zijn met investeringen erin.

Wel ziet hij een usecase voor bitcoin en andere munten in het goedkoop en grenzeloos kunnen versturen van waarde zonder tussenkomst van een derde partij.

'Niet alles is slecht. Als je tegen me zou zeggen: 'Ik wil $200 sturen naar een vriend in het buitenland sturen', dan duurt dat normaal twee weken en kost me dat $40. Met digitale valuta is het veel goedkoper en sneller'.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Bitcoin
President El Salvador haalt uit: “Overheden financiëren zichzelf door geld te printen”

Nayib Bukele, de president van El Salvador, sprak afgelopen week op het CPAC-congres. Dat staat...

Bitcoin
Australiër krijgt $650.000 op rekening bij cryptobeurs gestort en is nu spoorloos

Een Australische man is van de aardbodem verdwenen nadat hij naar verluidt meer dan een...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Laatste Kans Om Bitcoin (BTC) Te Kopen Voor Bull Run, Zegt Deze Analist

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

Lees meer