Arrestatiebevel voor Do Kwon van Terraform Labs in Zuid-Korea

Arrestatiebevel voor Do Kwon van Terraform Labs in Zuid-Korea

Een rechtbank in Zuid-Korea heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Do Kwon. De oprichter van Terraform Labs heeft een ravage achter gelaten en wordt daarom van alle kanten aangeklaagd.

LUNA en TerraUSD

De rechtbank in Seoel vaardigde een bevel uit tegen Do Kwon en vijf anderen. Ze worden beschuldigd van het schenden van de nationale kapitaalmarktwet. Dat blijkt uit een sms die van de aanklager. Bloomberg brengt het nieuws.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alle zes personen bevinden zich momenteel in Singapore, aldus de aanklager. Do Kwon heeft niet gereageerd. Intussen is hij op Twitter wel weer actief en ook bezig met nieuwe projecten.

In mei stortte het hele Terra-project in. De TerraUSD-stablecoin verloor haar peg met de dollar. Daardoor moesten er duizenden bitcoin geliquideerd worden. In de weken en maanden ervoor kocht Kwon meer dan 80.000 BTC uit de markt, die dus in zeer korte termijn weer op de markt werden gedumpt.

Sneeuwbaleffect

De instorting van TerraUSD en LUNA zorgden voor een sneeuwbaleffect, waardoor prijzen van alle cryptovaluta verder daalden. Hierdoor kwamen Three Arrows Capital (3AC) en Celsius weer onder water te staan, wat zo haar weerslag op de hele industrie had.

Zowel LUNA als UST daalden naar ongeveer nul, waardoor er $60 miljard aan waarde verdampte. Investeerders verloren veel geld en in onder andere Zuid-Korea en de Verenigde Staten werd een onderzoek gestart.

Ook werd er in sommige landen regelgeving rondom stablecoins aangescherpt.

In juli vielen aanklagers het huis van Daniel Shin binnen. Hij was de mede-oprichter van Terraform Labs. In de tussentijd bleek ook nog dat een werknemer een zak vol bitcoin stal.

Ook kregen ontwikkelaars een reisverbod opgelegd door het Financial and Securities Crime Joint Investigation Team. Op de een of andere manier is het zestal ontwikkelaars dat moeten worden gearresteerd toch in Singapore terecht gekomen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin stablecoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties