Reisverbod voor ontwikkelaars van Luna-project in Zuid-Korea

Aanklagers van de Luna-soap in Korea willen dat de developers achter de projecten van Terraform Labs het land niet meer mogen verlaten. Momenteel is er een onderzoek gaande naar het mislukte crypto-project.

Reisverbod

Volgens de Koreaanse media-outlet JTBC News wordt er een reisembargo opgesteld door de Financial and Securities Crime Joint Investigation Team. Daarmee wil men voorkomen dat de huidige maar ook voormalige ontwikkelaars van Terraform Labs niet meer het land kunnen ontvluchten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bekenden met de zaak denken dat deze stap een voorbereiding is op aanvullende onderzoeksacties, zoals huiszoekingen en inbeslagnames. Ook kunnen er vervolgens dagvaardingen voor de betrokken personen worden aangevraagd.

Een van de voormalige Terra-ontwikkelaars is Daniel Hong. Op Twitter deelt hij dat ontwikkelaars zoals hij niet op de hoogte zijn gesteld van het reisembargo.

"Om eerlijk te zijn vind ik het absoluut schandalig en onaanvaardbaar dat mensen op deze manier als potentiële criminelen worden behandeld."

Onderzoeken

Terraform Labs en grote baas Do Kwon zijn staan in het middelpunt van onderzoeken en rechtszaken in verschillende rechtsgebieden. Zowel in Zuid-Korea als in het buitenland zijn er zaken ingediend na het instorten van zowel Luna als de 'bijbehorende' algoritmische stablecoin TerraUSD (USDT).

Luna daalde van $116 tot $0,000058. UST stortte van de $1.00 peg in tot $0,0088. Daarmee is de waarde van beide tokens verwaarloosbaar.

Terraform Labs wordt onderzocht voor mogelijke belastingontduiking. Het zou gaan om ongeveer $78 miljoen. Kwon heeft eerder al laten weten dat het bedrijf - volgens hem - geen openstaande belastingverplichtingen heeft in het land.

Ook zou er 80 bitcoin ter waarde van $1,6 miljoen dollars zijn gestolen door een medewerker uit de reserves van de Luna Foundation Guard. Naar verluidt zijn er fondsen bevroren bij enkele cryptobeurzen. Een werknemer is opgepakt en momenteel is een onderzoek gaande of Do Kwon hier betrokken bij was.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea