Politie bevestigt dat medewerker Terraform Labs ruim $2 miljoen aan bitcoin stal

Een medewerker van Terraform Labs die dinsdag door de Seoul Metropolitan Police Agency werd gearresteerd, heeft 80 bitcoin gestolen.

Miljoenenbuit

Terraform Labs verplaatste medio mei grote hoeveelheden cryptovaluta toen de prijzen van UST en LUNA instortten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een paar dagen geleden kwamen er geruchten op gang dat een werknemer een deel van de bitcoinreserves zou hebben gestolen. Dat nieuws is nu bevestigd.

Het zou gaan om 80 bitcoin ter waarde van bijna $2,39 miljoen.

Het is nog steeds onduidelijk of Terra-oprichter Do Kwon betrokken was bij het weg sjoemelen van het geld. De Zuid-Koreaanse autoriteiten doen momenteel onderzoek naar Terra en haar medewerkers.

Het gebeurde allemaal in de chaotische periode dat de prijs van LUNA en TerraUSD in hoog tempo de $0 naderden. De medewerker lijkt toegang te hebben gekregen tot de bitcoin-reserves van de Luna Foundation Guard. Ze hadden 80.000 bitcoin in kas om de waarde van de UST-stablecoin te dekken.

Kort nadat LFG get grootste gedeelte van haar reserves moest verkopen, werd duidelijk dat ze nog 300 BTC over hadden.

Bevroren tegoeden

De politie startte een onderzoek en verzocht een cryptobeurs om tegoeden te bevriezen. Dit had nogal wat voeten in de aarde, omdat het ook buitenlandse beurzen betrof. Het verkrijgen van een volmacht om hier geld te bevriezen nam veel tijd in beslag.

Een politiefunctionaris vertelt:

“Het is nog onbekend er systematisch geld is weggesluisd en of CEO Kwon Do-hyung erbij betrokken is.”

De politie doet actief onderzoek naar de geldstromen. Medeoprichter Daniel Shin ontkent alle beschuldigingen.

Het lijkt grote baas Do Kwon niet te deren. Hij is doorgegaan met Luna 2.0, waarvan de koers ook weer flink daalt. De LUNA-prijs heeft de afgelopen 8 dagen bijna 75% ingeleverd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsoplichting