DOGE koers op randje van breakout – gaat Dogecoin $0.11 voorbij stijgen?

513 totale weergaven
dogecoin koers verwachting
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Dogecoin koers is vandaag met 1,17% gedaald naar $ 0,1067 nadat hij dit weekend tot $ 0,11 is gestegen. Dit niveau dient echter als sterke weerstand, waardoor DOGE vandaag na een rejection weer onderuit is gegaan.

Een crypto analist voorspelde dit weekend dat een breakout voor Dogecoin boven $ 0,11 nabij is. Op hetzelfde moment is de crypto markt vandaag met ongeveer 0,9% gestegen en als Bitcoin de komende tijd nog verder kan klimmen, is dit bullish voor altcoins en meme coins zoals Dogecoin.

Gaat Dogecoin stijgen na breakout van RSI?

Crypto analist Ali Martinez deelde afgelopen zaterdag een analyse van de dagelijkse grafiek van Dogecoin. Hij keek hier met name naar de Relative Strength Index (RSI), omdat deze op de dagelijkse grafiek uit een trend is gebroken die zich sinds maart 2024 af heeft gespeeld.

Hoewel Dogecoin vlak boven $ 0,11 kwam te liggen dit weekend, heeft hij nog geen breakout gemaakt op de dagelijkse grafiek. Dit is een teken dat de resistance van $ 0,11 gepaard gaat met veel verkoopdruk, maar nu crypto weer stijgt vandaag, lijkt het een kwestie van tijd voor een nieuwe test van deze resistance.

Vlak boven $ 0,11 heeft Dogecoin ook een resistance, gebaseerd op de piek van eind augustus rond $ 0,112. Als Dogecoin hier bovenuit weet te stijgen, ligt de volgende sterke resistance op $ 0,12, gebaseerd op de piek van begin augustus.

Omdat eind juli en begin augustus veel dalingen met zich meebracht voor de crypto markt en Dogecoin, is het onzeker hoe ver de meme coin kan gaan na een break-out boven $ 0,11.

 

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Hoeveel kan Dogecoin waard worden op langere termijn?

Gebaseerd op een analyse van Martinez op zondag, is het een kwestie van tijd voordat altcoins weer de aandacht krijgen. Volgens hem staat de altcoin markt op het punt om weer boven $ 1 biljoen te stijgen, wat uiteindelijk kan leiden tot een nieuwe altcoin season.

Dit is ook goed nieuws voor Dogecoin, want nadat altcoins weer populair worden, kan er ook meer kapitaal in meme coins stromen. En Dogecoin als de grootste meme coin op de markt, zal dan de eerste kunnen zijn die een rally mee gaat maken.

Aan de 30-daagse (geel) en 200-daagse (blauw) moving averages is te zien hoe hard de Dogecoin koers is gedaald en hoe goedkoop de meme coin op het moment is.

Dogecoin koers grafiek
Dogecoin koers grafiek – TradingView

Als we ervan uit gaan dat Dogecoin weer terug kan stijgen naar zijn all-time high rond $ 0,75, kunnen investeerders een winst boeken van 602%. Maar als Dogecoin op een dag de $ 1 bereikt, dan is deze winst zo hoog als 837%, wat een erg goed rendement zou zijn voor een bekende meme coin als DOGE.

Uiteraard is het niet gegarandeerd dat Dogecoin $ 1 zal bereiken en wat er de komende jaren gaat gebeuren in e crypto markt. Maar nadat Dogecoin dit jaar een dieptepunt van 8 cent heeft bereikt, lijkt het er niet op dat de meme coin nog veel lager kan gaan, waardoor het risico beperkt is.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Veelbelovende alternatieven voor Dogecoin

De hoop dat Dogecoin in de volgende bull run $ 1 waard kan worden, blijft er nog in, maar de komende maanden zijn er andere altcoins die mogelijk beter kunnen presteren dan DOGE. Onze hond blijft nog de #1 grootste meme coin, wat betekent dat het ook een gigantische market cap van $ 15,5 miljard heeft en een beperkte ruimte om nog verder te stijgen op korte en middellange termijn.

Daarom kijken we vandaag naar twee aantrekkelijke alternatieven voor Dogecoin, die nu nog in de presale te koop zijn en met een veel lagere market cap gelanceerd zullen worden. De aantrekkelijke utility van deze crypto projecten maakt het een aantal van de beste altcoins om vandaag te kopen.

Pepe Unchained ($PEPU)

Een ander voorbeeld van een grote meme coin die veel aandacht heeft getrokken is Pepe Coin (PEPE), maar net als Dogecoin is deze behoorlijk van zijn jaarlijkse piek gedaald, terwijl nieuwere meme coins op dit moment meer doen. Dit maakt de nieuwe Pepe Unchained ($PEPU) met zijn eigen blockchain, een aantrekkelijke investering

Pepe Unchained is een nieuwe Layer-2 op Ethereum die binnenkort live zal gaan. $PEPU kan dan gebruikt worden voor transacties op de blockchain, die velen malen sneller en goedkoper zijn dan op Ethereum zelf. Ook kun je $PEPU gebruiken om nieuwe meme coins te lanceren op de launchpad van Pepe Unchained.

De presale van Pepe Unchained is een groot succes en heeft al meer dan $ 14,7 miljoen op weten te halen. Je kunt $PEPU vandaag nog kopen voor $ 0,00983 per stuk, maar rond middennacht zal deze prijs stijgen naar $ 0,00984. $PEPU zal binnenkort gelanceerd worden op zijn eerste exchange en kort daarna zal ook de nieuwe blockchain live gaan.

 

Lees meer over:
DOGEDogecoin

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...