Dogecoin koers op het punt van doorbraak: stijging van 20% verwacht?

224 totale weergaven

Op basis van bepaalde gegevens zijn er nu goede tekenen voor de Dogecoin koers. Zo zijn er drie belangrijke cijfers waar analisten naar kijken: de Long/Short ratio, de openstaande futurescontracten en de funding rates. Al deze cijfers wijzen erop dat de DOGE koers een flinke stijging kan doormaken.

Dogecoin koers is bullish door on-chain data

Volgens Coinglass staat de Long/Short ratio van DOGE op 1.042. Dit betekent dat er meer optimisme is onder traders, want er worden meer long posities geopend dan shorts. Daarnaast zijn de openstaande futurescontracten met bijna 9% gestegen in de afgelopen 24 uur.

In de afgelopen vier uur is dit zelfs nog eens met bijna 5% omhoog gegaan. Dit laat zien dat veel traders verwachten dat de DOGE koers gaat stijgen en nu al posities innemen om hiervan te profiteren.

Als je kijkt naar hoe traders deze cijfers gebruiken, zie je dat een stijgende open interest samen met een Long/Short ratio boven de 1 vaak wordt gezien als een goed moment om te kopen. Momenteel hebben 51,20% van de grote DOGE houders een long-positie, terwijl 48,80% vasthoudt aan een short-positie.

DOGE koers bij belangrijke weerstand

Als we naar de technische analyse van DOGE kijken, wordt duidelijk dat er een belangrijke weerstand ligt bij een koers van $0.112. Als DOGE door deze weerstand breekt en boven $0.113 sluit, zou de koers zomaar met 20% kunnen stijgen en de $0.134 kunnen bereiken in de komende dagen.

dogecoin koers doge analyse

Toch staat DOGE momenteel onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (EMA). Dit is een technische indicator die traders gebruiken om te bepalen of een munt in een opwaartse of neerwaartse trend zit. Zolang DOGE onder dit niveau blijft, blijft het een uitdaging om echt door te breken.

Voor de komende dagen is het cruciaal dat DOGE de weerstand op $0.113 doorbreekt. Als dat lukt, kunnen de bulls de overhand krijgen en kan er een flinke stijging volgen.

Lees meer over:
doge koersdogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...