Dogecoin stijgt 22,3% na opmerking Elon Musk tijdens townhall toespraak

699 totale weergaven
|

Dogecoin heeft deze week een flinke sprong gemaakt van 22,3%, en haalde daarmee zelfs Bitcoin en Ethereum in. De reden? Een simpele grap van Elon Musk tijdens een Townhall-bijeenkomst.

Dogecoin stijgt dankzij Elon Musk

De cryptowereld heeft de afgelopen week flink bewogen, en Dogecoin stond voorop. Met een indrukwekkende stijging van 22,3% in slechts zeven dagen, is DOGE ineens weer de ster van de show. De reden voor deze plotselinge stijging? Elon Musk, natuurlijk. Tijdens een Townhall-bijeenkomst in Pennsylvania kreeg hij een vraag over een “Department of Government Efficiency” (D.O.G.E) – een knipoog naar Dogecoin. Musk, altijd wel in voor een grapje, reageerde droogjes: “Ja, Doge.”
Dat was alles wat nodig was om de Dogecoin-community in vuur en vlam te zetten. Fans begonnen meteen massaal te kopen, wat de koers omhoog schoot. Ondanks dat Dogecoin nog steeds zo’n 80% onder zijn all-time high staat, laat deze gebeurtenis zien dat Musk’s invloed op de meme coin nog steeds enorm is.

De Doge koers schoot omhoog naar Musk’s simpele opmerking; ‘Yeah, Doge’. Bron: Coingecko

Wat betekent de D.O.G.E-opmerking?

Hoewel het begon als een simpele grap, had Musk’s opmerking over D.O.G.E een grotere impact dan je zou denken. De cryptomarkt staat al een tijdje te trappelen, in afwachting van de volgende grote golf – en sommigen voorspellen dat altcoins zoals Dogecoin binnenkort flink kunnen gaan stijgen. De activiteit op het Dogecoin-netwerk is deze week aanzienlijk toegenomen, met bijna 94% meer transacties. Dat laat zien dat veel investeerders hun DOGE alvast inslaan voor het geval er een flinke rally aankomt.
Op dit moment staat de prijs van Dogecoin rond de $0,1263, na een intra-dag stijging van 10,48%. En als de stijging doorzet, zou de koers binnenkort de weerstand van $0,1345 kunnen testen. Er gaan zelfs geruchten dat Dogecoin tegen het einde van het jaar wel eens met 300% zou kunnen stijgen.

Dogecoin’s koersbewegingen en verwachtingen

Ondanks de recente stijging blijft Dogecoin nog ver verwijderd van zijn piek in mei 2021, toen de marktkapitalisatie van DOGE de $88 miljard bereikte. Toen had Musk ook een flinke vinger in de pap door zichzelf tijdens een “Saturday Night Live” sketch de “dogefather” te noemen. Sindsdien heeft Dogecoin wel vaker pieken en dalen gekend, meestal aangewakkerd door de invloed van Musk.
Na een dip naar $0,05 eind 2023, lijkt Dogecoin nu redelijk stabiel rond de $0,10. De recente stijging laat zien dat er weer wat vuur in de markt zit. Als de cryptomarkt een positieve wending neemt, zou Dogecoin zomaar een van de grote winnaars kunnen worden – vooral met Musk aan zijn zijde.
Toch blijft het oppassen geblazen, want net zoals Musk Dogecoin omhoog kan praten, kan hij het ook in één klap weer laten dalen. Voor nu lijkt DOGE echter weer in de schijnwerpers te staan, en fans kijken hoopvol naar de toekomst.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
DOGEElon Musk

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...