Binance Tax moet mensen helpen met aangiftes

Bitcoin belasting

De wereld van bitcoin en cryptocurrency is relatief nieuw. In veel landen maakt het dat lastig om op een juiste manier belastingaangifte te doen. Binance Tax hoopt daarbij een handje te helpen. Helaas is de tool op dit moment alleen te gebruiken in Canada en Frankrijk.

Klanten van Binance kunnen de juiste gegevens downloaden. Denk daarbij aan een document met alle winsten en verliezen van dit jaar. Voor de gemiddelde bitcoin spaarder is belastingaangifte niet heel ingewikkeld. Je koopt op bepaalde momenten en spaart dat op. Maar handelaren op een cryptobeurs als Binance verrichten vaak veel meer handelingen.

Denk aan handel op de spot- en futuremarkt. Maar ook andere beloningen zoals rentes. Met een druk op de knop moet Binance Tax de juiste gegevens voor je tevoorschijn toveren. Volgens Binance is het een reactie op veel verzoeken vanuit klanten.

Op dit moment is de dienst dus alleen beschikbaar in Canada en Frankrijk. Het gaat om een proefballon. Maar het ligt voor de hand dat er op een later tijdstip ook andere landen worden toegevoegd aan Binance Tax. Binance hoop zelf dat hun tool ook gebruikt kan gaan worden bij andere beurzen. Om klanten op deze manier een heel beeld te geven.

Binance is veruit de grootste cryptobeurs in de wereld qua volume. Het handelshuis ligt wereldwijd onder vuur voor het niet naleven van lokale regels en richtlijnen. De beurs kreeg bijvoorbeeld een boete van De Nederlandsche Bank (DNB) van ruim 3 miljoen euro.

Poll

Heb jij interesse in tools die je helpen bij je belastingaangifte?
    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...